Sziget

2010.08.13. 06:11

Fogatlan oroszlán lenne a Sex Pistols volt énekese?

Adjátok vissza a karszalagjaitokat és menjetek haza - ezekkel a szavakkal pirított rá a Sziget közönségére a The Young Punx koncertje előtt a fesztivál arcaként megismert Peti, azaz Janklovics Péter színművész.

Gyuricza Ferenc

Az éles kritika annak volt köszönhető, hogy csütörtökön sem a nagyszínpadon nyitó német K.I.Z. hip-hop kollektívának, sem az ugyanott másodikként fellépő french house együttesnek nem volt izmos közönsége.


A  tömeg csak az ex-Sex Pistols énekes, Johnny Rotten, azaz Johnny Lydon vezette P.I.L. műsora előtt kezdett igazán gyülekezni. A legendás punk-ikon azt is megmutatta, miként lehet 2010-ben könnyed, mégis aktuális és izgalmas zenét játszani, ám régi lázadó mivoltát sem hazudtolta meg, odamondogató szövegeit élénk mimikával, grimaszokkal, illetve néhány esetben provokatív bemutogatással, egyetemes, mindenki által jól értett kézmozdulatokkal is kísérte.

A koncert közben többször is belekortyolt a mikrofon lába mellé helyezett whisky-s üvegbe, de éneklés közben azt is megmutatta, hogy a fogorvossal sincs jóban, egyik metszőfoga helyén ugyanis lyuk tátongott. 



Sziget Fesztivál 2010 - Olvassa el többi cikkünket ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!