Szentkozmadombja

2016.07.21. 18:10

Lovaspálya a faluház mellé

Szentkozmadombja - Tovább kívánja folytatni a faluközpont fejlesztését a település önkormányzata. Lovaspálya kiépítésében és szálláshelyek kialakításában egyaránt gondolkodnak.

Gyuricza Ferenc

Minderről Káli Lajos polgármester számolt be lapunknak, aki elmondta, a folyamatos és átgondolt fejlesztés híve, így az egyes beruházások egymást erősítenék.

Évente több csoportot is fogad a település. A községben ezen a héten táborozó Gáspár Réka (a kép bal szélén) és Máté Kira Angéla egy hajtányt próbálnak ki a faluház előtti területen. Mögöttük Horváth László őrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa és Káli Lajos polgármester Fotó: Gyuricza Ferenc

- A faluházunk bővítése és felújítása jó úton halad - magyarázta a polgármester. - A bejárat elé egy tető kialakításával egy száz négyzetméteres színpadot hoztunk létre, míg az épület mellé egy olyan pajtát alakítottunk ki, amely a közösségi rendezvényeket is tudja szolgálni, s egyéb funkciót is kaphat. Többek között itt kerülnek elhelyezésre a paraszti világ eszközei, amiket a településen gyűjtöttünk össze. Ez az egyedülálló gyűjtemény kétezernél is több tárgyat tartalmaz, s tematikusan, például szakmák szerint szeretnénk őket elhelyezni.

Az épülettel is vannak tervei az önkormányzatnak, már kicserélték az ablakokat, s néhány napon belül az új ajtót is felhelyezik, de szükség lenne a tetőhéjazat cseréjére és szigetelésre is, míg a tetőtérben szálláshelyeket akarnak kialakítani. A 70 lakosú Szentkozmadombján ugyanis több tábor is van évente, így a résztvevők elszállásolása is sokkal egyszerűbbé válna. Ennek az anyagi feltételeire Leader-pályázatot nyújt majd be a község.

- A faluház szomszédságában pedig egy lovaspálya kialakítását tervezzük, ami egyaránt alkalmas lenne díjugrató és fogathajtó versenyek megrendezésére - sorolta tovább a polgármester. - Eddig C kategóriás versenyeket tartottunk a faluban, az új pálya viszont A és B kategóriás, azaz magasabb szintű versenyek megrendezésére is lehetőséget teremtene. Ennek megvalósítása érdekében szintén pályázatot nyújtunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!