Szalapa

2015.05.13. 16:47

Munkát adnak Szalapán

Szalapa - A szociális szövetkezetekben rejlő foglalkoztatási lehetőségekről esett szó egy szalapai konferencián, melyről civil tudósítónk, Szalay Csaba írt.

Civil Tudósítónktól

A résztvevőket a szervezők nevében Baracskai József, Zalaszentgrót polgármestere, a ZalA-KAR Térségi Innovációs Társulás elnöke köszöntötte. A meghívott előadó, Királyné Kerék Anikó, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) munkatársa elmondta, hogy a szociális szövetkezetek célja munkát adni a hátrányos helyzetűeknek, működésük alapja pedig a közfoglalkoztatás.

Fotó: Szalay Csaba

Kiemelte, hogy az OFA és a Belügyminisztérium is nagyon fontosnak tartja és lehetőségei szerint támogatja a szociális szövetkezeteket.

Elhangzott: országosan 2379 ilyen szervezet van bejegyezve. Számukat illetően térségünk, a Nyugat-Dunántúl 107 szövetkezettel az utolsó, ugyanakkor az országban bejegyzettek csupán egynegyede működik.

Fotó: Szalay Csaba

Kiss Csaba, Szalapa polgármestere és a Szalapai Szociális Szövetkezet elnöke a 2013-ban 32 taggal alakult szövetkezetet mutatta be, amely famegmunkálással (például kaptárak készítésével), gyümölcsök és olajos növények termesztésével foglalkozik s olajakat is sajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!