Surd

2015.02.13. 18:55

Évértékelő és vacsora Surdon - A szocialisták elnöke is beszédet mondott

Surd - 2015 nem az önkormányzatok éve lesz, de Surd ebben a gazdasági helyzetben is sikeres lehet, mert képes az összefogásra.

Horváth-Balogh Attila

Ezt Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke mondta pénteken Surdon, ahol a polgármester, Kanász János disznótoros vacsorával egybekötött évértékelőt tartott.

– Ma rendkívüli módon szétzilált a társadalom, az emberek nem akarják megérteni, hogy mennyire fontosak a közösségek – hangsúlyozta a politikus. – Önök pedig itt immár 6. éve találkoznak egymással, s legyen bár különböző a világnézetük, leülnek és megbeszélik a problémákat, illetve a terveket. Mintaértékű az itteni közösség, mert képes összefogni a saját sorsa jobbra fordításáért.

Surdi találkozások (balról): Kanász János polgármester, Tóbiás József pártelnök, dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke, és Teleki László országgyűlési képviselő a program előtt. Fotó: Szakony Attila

Kanász János polgármester évértékelőjében azt mondta: nehéz, de eredményes évet hagytak maguk mögött.

– A község évről évre fejlődik, pedig az államtól egyre kevesebb forrást kapunk és a gépjárműadó 60 százalékát is elviszi – mondta a polgármester. – Ennek ellenére a tavalyi évet több millió forintos többlettel zártuk, Sikerült számos fejlesztést is megvalósítanunk pályázati forrásból és a helyi vállalkozók támogatásával, melyek kivétel nélkül az itt élők komfortérzetét javítják.

A tervekről elmondta: nagy szükség lenne a szennyvízhálózat és a tisztítótelep kialakítására, ehhez kérte a jelen lévő országgyűlési képviselők segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!