Sportvilág

2015.09.04. 09:42

Evezős vb - Csepregi és a négypárevezős is nyolcadik

A könnyűsúlyú egypárban versenyző Csepregi Gábor és a Csiszár Péter, Szlovák Bence, Tamás Bence, Fiala Balázs összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős is a nyolcadik helyen zárta a franciaországi Aiguebelette tavon zajló, olimpiai kvalifikációs evezős világbajnokságot.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint mindkét egység második lett a pénteki B döntőben. Ezek a számok nem szerepelnek az ötkarikás műsorban.

A délután folyamán a Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz normálsúlyú kétpár az alsóági középdöntőben, míg a Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes és a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős egyformán a D döntőben, a 19-24. helyért száll vízre.

Az már csütörtökön eldőlt, hogy a magyarok kvóta nélkül távoznak Franciaországból. A riói indulási jog kiharcolására még jövő májusban, Luzernben lesz lehetősége az európai versenyzőknek, ott azonban minden számban már csak néhány indulási jog talál gazdára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!