Sportvilág

2015.04.22. 12:17

Képes lesz Alonso éveken át motivált maradni?

Mika Häkkinen fogalmazta meg a kérdést, aki szerint a McLaren talpra fog állni, de nem egyhamar

Tajthi Andrea

Fotó: McLaren

Fernando Alonso a 2013-as Spanyol Nagydíjon tudott utoljára futamot nyerni, és jelenleg sem úgy fest a helyzete, hogy egyhamar ismét a dobogó csúcsára állhat.

A kétszeres világbajnok Mika Häkkinen szerint a spanyol versenyző előtt hatalmas feladat áll. A finn azon tűnődik, vajon hány évet hajlandó Alonso a McLaren-Hondára vesztegetni, hogy a csúcsra érhessen velük. Alonso ugyanis azt állítja, a McLaren lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben.

Häkkinen szerint ha hamarosan nem csatázhat a győzelemért, Alonso el fogja veszíteni motivációját.

"Hatalmas a feladat, hogy megbirkózzon a vadonatúj motorral, és megoldják a problémákat, így hosszú időbe telik majd, míg a csúcsra érhetnek." - mondta a finn a Daily Expressnek. "A McLaren kétségkívül nagy erőforrássokkal bír, és alapvetően nagyszerű a csapat is, rendben vannak a pénzügyek, így biztos vagyok benne, hogy újra sikeresek lesznek a jövőben, de ez időbe telhet."

"Szóval, Fernando készen áll dolgozni két, három, esetleg négy évig is olyan helyzetben, hogy nem kerül a győzelem közelébe? Ez egy elég unalmas folyamat lehet, hiszen nem csak 15-16 futam van egy szezonban, ez egy hosszú szezon, utazgatsz össze-vissza a világban, ez nagyon-nagyon kemény, szóval hogy fogja magát motiválni ez idő alatt?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!