Sportvilág

2014.10.21. 16:35

Tizenöt BEK, illetve BL-győzelem csap össze a Beatles legendás városában

Öt BEK/BL-győzelem áll szemben tíz európai „füles” kupával, vagyis a Liverpool együtteséhez a Real Madrid látogat a Bajnokok Ligája szerdai játéknapján, míg az év eleje után a Zenit ismerős német vidékre utazik, csak Dortmund helyett Leverkusenbe.

Kühne László

Elmondható, hogy az elit mezőny klubjainak (háttér)emberei gyakorlatilag már minden tájon, térségben, régióban kiismerik magukat, annyira leszűkült azon városok sora, ahová ellátogathatnak. Ez a Zenit leverkuseni látogatása alkalmával is felmerülhet, igaz, a C-csoportban amúgy sem lesz kicsi a tétje a találkozónak, hiszen a kissé beragadt Benfica mellett a másik három legénység nagy léptekkel halad a két továbbjutást eredményező hely egyikéért.

Ugyanakkor Liverpool legendája örök, ott meccselni mindig különleges, így a Real fellépése is az lesz. Ugyanebben a négyesben „térkép-ügyileg" valamennyire felüdülés a bolgár Ludogorec felbukkanása, ráadásul a zöld-fehérek, vagy ahogy becézik őket, a „Sasok" a Basel gárdájának személyében olyan ellenlábast fogadnak, mely ellen akár pontot, pontokat is szerezhetnek.

A D-csoport négyese közül a Dortmund és az Arsenal gyakorlatilag lezárhatná a továbbjutás kérdését egy-egy győzelemmel, hiszen utána már csupán erőikkel megfelelően kellene gazdálkodniuk.

Ha más a csoportok állását érintettük, vitán felül áll, hogy az A-jelű négyesben mintha csak most kezdődnének a küzdelmek: az Atleti, a Malmö, az Olympiakosz és a Juventus is 3-3 ponttal áll, így legalább a két esélytelenebbnek vélt svéd és görög csapat nem a „töltelék" szerepét játszhatja el az ősz során.

Bajnokok Ligája, a szerdai program (20.45 óra). A-csoport: Atlético Madrid–Malmö FF, Olympiakosz–Juventus. B-csoport: Liverpool–Real Madrid, Ludogorec Razgrad–Basel. C-csoport: Monaco–Benfica, Bayer Leverkusen–Zenit. D-csoport: Galatasaray–Borussia Dortmund, Anderlecht–Arsenal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!