Sportvilág

2014.09.03. 13:00

Nem kizárt a Seahawks címvédése

Héthónapos szünet után, magyar idő szerint péntek hajnalban rajtol a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) 2014-es bajnoksága.

Az idénynyitón hagyományosan a címvédő, azaz most a Seattle Seahawks az egyik résztvevő. Az eddigi 48 Super Bowlon nyolc alkalommal fordult elő, hogy egy csapat megismételje egy évvel korábbi sikerét, és a szakértők szerint erre most jó esély van. A nyitómeccsen ugyanakkor rögtön komoly erőfelmérő vár a gárdára, mivel az a Green Bay Packers lesz a vendége, amely sorozatban ötször jutott a rájátszásba, a 2010-es idényben pedig bajnok lett.

A tengerentúlon tízmilliók várják a rajtot, míg az egyre népesebb európai rajongótáborhoz idén három mérkőzés erejéig jön el az NFL: ezeket a találkozókat a londoni Wembley-stadionban rendezik majd meg.

A 32 csapat célja változatlan: eljutni az ezúttal február 1-jén sorra kerülő nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba, amit az idén az Arizona Cardinals 2006-ban átadott stadionjában rendeznek meg.

Az elmúlt idényekkel ellentétben jelenleg nincs magyar nemzetiségű játékosa az NFL-nek, ugyanis a Temesváron született, 28 éves rúgó játékos (punter), Meskó Zoltán négy szezon után csapat nélkül maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!