Sportvilág

2014.06.17. 14:35

Foci vb 2014 - Így látta Sebők József, a Lenti edzője

Sebők József, a Lenti TE jelenlegi játékos-edzője korábban a ZTE FC színeiben futballozott és 12-szeres magyar válogatott is. tetszett neki a németek futbalja, de továbbra is Brazília a favoritja.

Kerkai Attila

– Hétfőn két jó csapat találkozott a német–portugál mérkőzésen, s kezdetben a portugálok jobbak voltak, de aztán kiütközött a különbség. Ekkora viszont nincs a két csapat között... – utalt a 4-0-as végeredményre Sebők József. – Joachim Löw együttese viszont az utóbbi évek legjobb német csapata, amely bárki ellen képes ilyen fölényt kiharcolni.

Sebők Józsefet most is meggyőzte a németek futballja

Azt azért megemlítettük Sebők Józsefnek, hogy volt egy kiállítás is a 37. percben. Pepe esetében egy érdekes szempontra hívta fel a figyelmet.

– Pepe egy sikeres szezont tudhat maga mögött, hiszen Bajnokok Ligája-győztes lett a Real Madriddal – mondta Sebők József. – Hozzá hasonlóan társai viszont szintén végigjátszották a szezont klubjaikban, tele annak minden stresszével. Ha pihentek is 1-2 hetet a vb előtt, kezdődött minden újra, és ennyi idő alatt nem lehet teljesen fejben letisztulni. Érthetetlen amit Pepe tett, de a szezon minden feszültsége még benne van, talán emiatt történt minden...

Visszatérve a németekre és az esélyekre: kijelenthető, hogy ők a vb egyik favoritjai?

– Én már az elején is a legjobb négybe vártam őket és játékuk láttán ez reális elgondolás – folytatta. – Ha ezt a játékot tovább viszik, sokra vihetik. És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy kik ültek most is a kispadon: Klose, Schweinsteiger... Minőségi futballisták, akik nem sértődött emberek, s bármikor képesek ugyanazt a nívót hozni, mint bármelyik most játszott társuk. Sőt. Összességében én a technikás futballt szeretem, a németeké is az, de a braziloké jobban tetszik, s ők a favoritjaim.

Az Irán–Nigéria meccsre Sebők József se vesztegetett sok szót, ugyanakkor meglepetést említett a Ghána–Egyesült államok találkozó kapcsán:

– A ghánaiak sztárjai európában is meghatározó futballisták, ezért többet vártam tőlük. Sokat tettek a győzelemért, de a mai futballban a pontrúgások szerepe megnőtt és egy szöglet után nyert az USA. Ilyen a futball....

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!