Sportvilág

2013.07.01. 15:48

Button: Valaki meghalhatott volna

Button kiakadt, Hamilton először érezte magát veszélyben.

mcsatorna

Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne, Sergio Perez és Esteban Gutierrez is defektet kapott a vasárnapi Brit Nagydíjon; a versenyt kis híján idő előtt leállították.

Jenson Button szerint a Pirelli veszélyes, olyan, mint egy időzített bomba, sosem lehet tudni, ki lesz a következő áldozat.

"Hogy a rázókő-e az ok, vagy gumiproblémáról van szó, engem nem érdekel." - panaszkodik Button. "Az eredmény ugyanaz: veszélyes. Ijesztő és roppant veszélyes helyzet az érintett versenyzőnek is, és azoknak is, akik mögötte haladnak. Nem elég, hogy az előtted haladó hirtelen lassul le, ami roppant veszélyes, még el is találnak a gumidarabok, amiben fémdarabok voltak! Fernando Alonso nagyon szerencsés volt, hogy sikerült kikerülni Perezt, mikor az defektet kapott. Mikor azt látod, hogy az előtted haladónak szétrobban a gumija, azonnal átfut a fejeden, hogy bármikor következhet a tiéd is."

"Ez egy vicc, ami történt, és senkinek nem jó. A széthulló gumik nem vetnek jó fényt sem a Pirellire, sem a versenyre, sem a biztonságra. Ez olyas valami, aminek nem lenne szabad megtörténnie. Nem hagyhatjuk, hogy ez folytatódjon, mivel itt már komoly veszélyről van szó."

Hamilton hozzátette: "Ez volt az első alkalom a karrierem során, hogy veszélyben éreztem magam. Csak vezet az ember, igyekszik a maximálisan óvni a gumijait. Aztán hirtelen az autó szinte irányíthatatlanná válik. A versenyző egyszerű utassá válik ilyenkor az autójában. Aztán eszedbe jut: Hurrá, elvesztettem a versenyt. Nagyon csalódott vagyok, mert úgy érzem megnyerhettem volna a versenyt; biztos vagyok benne, hogy az első két helyet mi hoztuk volna el."

"Közel álltam, hozzá, hogy piros zászlóval leintsem a futamot." - tette hozzá Charlie Whiting. "Azt hiszem ilyet korábban még nem láttunk. Egyszerűen nem emlékszek ennyi katasztrofális hibára egyetlen versenyen."

Friss F1-es hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!