Sportvilág

2010.05.17. 15:20

A 15 éves hévízi Királykúti Márk Sebastian Vettel nyomában

Mint arról már korábban beszámoltunk, a mindössze 15 éves hévízi Királykúti Márk meghívást kapott a Forma-1 előszobájaként is emlegetett Formula BMW széria 2010-es európai kupasorozatába. Ezúttal fotók segítségével pillantunk be az ifjú versenyző edzésébe.

Horváth A. Attila



A hévízi fiatalember élete eddigi legnagyobb lehetősége előtt áll, meghívást kapott a Formula BMW idei nyolcfutamos kupasorozatába.

A fiatal tehetségre a közelmúltban figyelt fel a Mücke Motorsport, a bajnokság egyik legerősebb csapata, amely a többi között Sebastian Vettelt is elindította a Forma-1-be.

 A Formula BMW  a  világ vezető, belépő-szintű együléses versenyszériája, ahol a tehetséges fiatalok 15 éves kortól kaphatnak lehetőséget arra, hogy a kart szériákból feljebb lépjenek a nyitott-kerekű versenyzésbe.


A Formula BMW-nek két bajnoksága fut párhuzamosan: a Formula BMW Europe és a Formula BMW Pacific. A Formula BMW Europe 2010-es szériája során a versenyzők 8 alkalommal mérik össze tudásukat, amelyek közül 7 alkalommal Forma-1 Grand Prix-k előtt kerülnek megrendezésre a futamok. A versenysorozat célja, hogy a feltörekvő fiatal tehetségeket felkészítse a sikeres helytállásra az együlésesek világában.


- A család mindig imádta az autós sportokat, a nővérem gokartozott, s mivel engem is érdekelt a járgány, hatesztendősen apu beültetett - mesélte nemrég lapunknak a hévízi versenyző, aki  úgy véli, a Formula BMV nagy lehetőséget, s ugyanakkor hatalmas kihívást jelent számára. (A teljes interjút itt olvashatja!)

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!