Sportvilág

2009.09.23. 18:36

Renault-botrány - Bell váltja a száműzött Briatorét

London - Bob Bell eddigi technikai igazgató veszi át Flavio Briatore helyét a Forma-1-es Renault istállónál: a korábbi csapatfőnököt a tavalyi szingapúri GP-n elkövetett szándékos baleset miatt örökre száműzték az autósport elitkategóriájából.

zaol.hu

A csapat szerdai közleménye szerint Bell, aki korábbi munkáját továbbra is ellátja, az idény befejezéséig tölti be a posztot. 

A tavalyi Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet  szándékosan okozott úgy balesetet, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így a korán tankoló spanyol Fernando Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte. Alonsót felmentették, és az istállótól még augusztus elején menesztett brazilt sem marasztalták el. 

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsa hétfőn kétéves felfüggesztett eltiltással büntette a francia istállót, a korábbi csapatfőnököt, Briatorét örökre száműzte az F1-ből, Pat Symonds főmérnök pedig ötéves eltiltást kapott a FIA-rendezvényekről.

Forrás: MTI/Reuters


További Forma 1-es hírek itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!