Diadal és pontszerzés

2019.03.06. 19:17

Tavaszi nyitány a női labdarúgó NB II Nyugati-csoportjában

Megkezdte tavaszi szereplését megyénk két NB II-es női labdarúgó csapata. A ZTE FC idehaza nyert, a Kanizsa a sereghajtótól hozott pontot.

Bedő István, Kerkai Attila

Császár Flóra Lili (ZTE, jobbra) igyekszik blokkolni egy ajkai próbálkozást

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC–FC Ajka 6-1 (3-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Dancs.

ZTE: Császár H. – Nagy, Szegedi, Császár F., Kerkai, Ferenczi (Bicsák), Csincs (Gerencsér), Tauker (Sopronyi), Horváth V., Horváth L., Jelenics. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Ferenczi (2), Szegedi, Horváth L. (11-esből), Bicsák, Szájli (öngól), illetve Hannig.

A füves pályát az első negyedórában még láthatóan szokniuk kellett a csapatoknak. Gyors gólváltás után a zalaiak második találatukig kapkodtak. Azután megnyugodott a hazai együttes, átvette a játék irányítását, és kétgólos előnyre tett szert az első félidőben. Szünet után tovább robogott a házigazda és fölényessé tette győzelmét. A vendégek a második félidőben el sem jutottak a ZTE kapujáig.

Pergel Andrea: „A felkészülés során műfüves pályán gyakoroltunk, a meccs elején az új körülmények okoztak némi zavart. Második gólunk után már a mi akaratunk érvényesült, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.”

Császár Flóra Lili (ZTE, jobbra) igyekszik blokkolni egy ajkai próbálkozást
Fotó: Pezzetta Umberto

Balatonfüredi FC–Ziccer NLSE 2-2 (0-0)

Balatonfüred, 50 néző. Jv.: Jónás.

Ziccer: Balassa Sz. – Buncsák, Kondor, Szabó Zs., Bársony L. (Szalai L.), Boros G., Farkas Cs., Tarsoly, Szollár, Molnár R., Kozma. Edző: Benedek József.

Gólok: Madarasi, Oppermann, ill. Buncsák, Szollár.

A fürediek is meglepően nyílt játékkal kezdtek, próbálták meglepni a kanizsaiakat, idővel azonban már egyértelműen a vendégek diktálták az összecsapás ritmusát. Ennek az eredménye azonban csak a második félidő első perceiben mutatkozott meg, amikor Buncsák Réka volt eredményes a kanizsaiak részéről. A dél-zalaiak a folytatásban is mentek előre becsülettel, a vendéglátók azonban két egymást követő ellencsapás után is kihasználták a zalai hibákat, onnan pedig a Ziccer volt hátrányban. Nem sokáig, hiszen Szollár Bernadett egyenlített, s utána is voltak Benedek József tanítványainak lehetőségei, a döntetlen eredmény azonban már nem változott.

Benedek József: „A játék képe alapján lehetett volna több pontot is szereznünk ezen a találkozón, a végére azonban talán kissé görcsössé váltunk.”

Jók a zalai csapatból: Buncsák, Kondor, Kozma, Szollár, Tarsoly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában