Chemnitzben győzött az egerszegi gátas

2019.02.11. 17:47

Szűcs Valdó is ott lesz az Eb-n

Továbbra is tartja remek formáját Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC gátfutója, aki így bizakodva tekinthet a hétvégi országos bajnokság elé, és biztos helye van a fedett pályás Európa-bajnokságra utazó magyar csapatban.

Kerkai Attila

Szűcs Valdó formája kiegyensúlyozott és biztos Fotó: ZH Archívum

A Zalaszám-ZAC gátfutója a mostani fedett pályás szezonban megbízhatóan és stabilan teljesít, de ami még fontosabb: Szűcs Valdó rendre 7,70 másodperc körüli eredményeket ér el. Vasárnap a németországi Chemnitzben állt rajthoz, ahol az előfutamban 7,73 mp-et ért el a 60 méteres gátfutásban, ami mindössze egy századdal gyengébb eredmény, mint idei legjobbja. Ezzel természetesen az egerszegi atléta a döntőnek is résztvevője volt, melyben 7,75 mp-cel megnyerte a chemnitzi versenyt is.

Szűcs Valdó formája kiegyensúlyozott és biztos Fotó: ZH Archívum

Szűcs Valdó a Pozsonyban elért 7,72 másodperces idővel jelenleg a magyar ranglista vezető, a hét végén pedig következik az idei fedett pályás országos bajnokság, majd március első hét végéjén a fedett pályás Európa-bajnokság Glasgow-ban. Mint megtudtuk, gyakorlatilag biztos az egerszegi fiú indulása.

– Az országos bajnokság előtt már kihirdették az Eb-n induló magyar csapat összetételét – mondta el érdeklődésünkre Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője. – A tízfős magyar csapatban Szűcs Valdó neve is szerepel, hiszen már két hete teljesítette az Eb-kiküldetéshez szükséges szintet. Örülünk neki, és bízunk benne, hogy az Eb-n is öregbíti majd a magyarok és persze Zalaegerszeg és a klub hírnevét.

Aminek már kevésbé lehet örülni, hogy Szűcs Valdó nem versenyezhet sem az ob-n, sem pedig az Eb-n Baji Balázzsal. A világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutónk szombaton edzésen sérült meg, így kihagyni kényszerül a fedett pályás szezon hátra lévő részét, és egyelőre még kérdéses, hogy Baji mikor kezdheti el a szabadtéri szezonra történő felkészülését.

Márton Anita (balról) és Veiland Violetta egy csoportban végzik felkészülésüket Fotó: Lengyák György

A Zalaszám-ZAC súlylökője, Veiland Violetta ezüstérmes lett a Magyar Atlétikai Szövetség szombati nyílt nemzetközi fedett pályás versenyén. Az aranyérmet Márton Anita nyerte (18,64 m), az egerszegiek üdvöskéje most 15,67 m-re lökte a súlygolyót. Bognár Szabolcs edző tanítványa az U23-as Eb-re készül és gyakorlatilag állandó edzőpartnere az olimpiai bronzérmes, vb ezüstérmes és Európa-bajnok Márton Anitának, hiszen felkészülésüket közösen végzik. Veiland Violetta munkáját így Márton Anita edzője, Eperjesi László is segíti, és a cél, hogy az egerszegi dobóatléta is a nemzetközi viadalok szereplője legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában