Nemzetközi verseny Toszkánában

2019.05.15. 21:10

Két első helyet hoztak a kanizsai kosarasok

Olaszországban, azon belül is a toszkánai Montecatini Terme városának nemzetközi leány és női kosárlabda tornáján járt a Kanizsai Vadmacskák SE U18-as és U16-os csapat játékosaiból összeállított együttese, valamint a Kanizsa Diákkosárlabda Klub U14-es serdülő leány csapata, akik veretlenül végeztek az első helyen, míg a KDKK U12-es korosztályú növendékei harmadikak lettek.

Kühne László

A Kanizsai Vadmacskák SE tornagyőztes csapata

Fotó: KVSE

A KVSE három győzelemmel indított a csoportban, a cseh OSK Olomouc (63-48), az olasz Sport Pisa IES (95-49), valamint a szintén talján, luccai Le Mura Spring (100-27) ellen. A helyosztók keretében a spanyol CEEB Torderával vívott színvonalas és 71-66-os győzelemmel zárult találkozó után ismét a morvaországi Olomouc következett, és a végeredménynek (56-47) újra csak a zalaiak örülhettek. Ezzel a KVSE megszerezte az első helyet.

A Kanizsai Vadmacskák SE tornagyőztes csapata
Fotó: KVSE

A KDKK U14-es leányai három olasz csapat ellen küzdöttek: a PF Montecatinit 73-57-re, a Pistoia Basketot 56-48-ra, a DLF La Speziát pedig 73-25-re verték, majd a mindent eldöntő meccsen ismét a Montecatinit múlták felül (66-30) az elsőségért. A KDKK U12-es együttese az Olomouc, illetve az olasz Scuola P. Vigno­la és GS Rosta ellen vívott változatos meccseket, és végül harmadikként zárt.

– A játék minden elemében sokat léptünk előre – mondta el a kanizsaiak szakmai vezetője, Gábor Erzsébet. – Mindhárom csapatunk mérkőzései jól szolgálták a felkészülésünket az utánpótlás pontvadászatokban még ránk váró komoly feladatokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában