Sport

2017.07.02. 17:55

Sok próbázó a ZTE-nél, nyert az Amkar Perm

Vasárnap este az ausztriai Olbendorfban lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgó csapata.

Kerkai Attila

Az egerszegiek az orosz első liga legutóbbi tizedik helyezettjével, az Amkar Permmel találkoztak, nyertek az oroszok. .

ZTE FC – Amkar Perm (orosz I.) 0-2 (0-1)

Olbendorf, 100 néző. Jv.: Gregorits.

ZTE FC: Szappanos – Tönkő (Kretz), Koszó, Forgács (Pejovic), Polényi  (Fujsz) – Jezdik (Horváth L.), Bedi, Mazan(Németh Á.) – Babati (Horváth D.), Ekker (Végh), Vas (Króner).

Gólszerzők: Gol (18.), Salugin (87.).

Pénteken fontos bejelentéseket tett a ZTE FC, hiszen új játékosok érkezéséről számoltak be. Akik közül viszont sem Balázs Zsolt, sem pedig a szlovákiai Tomas Dubek sem volt ott az oroszok elleni mérkőzésen. Dubek hétfőn, a korábbi egerszegi kedvenc Balázs Zsolt pedig kedden csatlakozik Zoran Spisljak együtteséhez. A kis asuztriai faluban viszont éppen elég,  eddig ismeretlen név bukkant fel a ZTE FC keretében, akik elsősorban próbázók voltak. A találkozót a helyszínen megtekintő Ágoston Zoltán, a ZTE FC klubigazgatója elmondta, ők egyelőre tesztelésre érkeztek. Tönkő Róbert a román második ligából érkezett, a szlovák Vaclav Jezdik a cseh  harmadik, a szintén szlovák Peter Mazan pedig a lenygel harmadik osztályban futballozott. Volt még egy külföldi játékos, a szerbiai Danilo Pejovic, ám ami közös bennük, hogy magyar felmenőkkel rendelkeznek, így a légiósszabály „megsértése” nélkül lehetne leigazolni őket. Amire egyáltalán nem biztos, hogy  sor  is kerül, csak,  ha beválik valaki közülük.

A ZTE FC-ben a két Nagy, a nemrég igazolt Gábor és a szerződését meghosszabbító Tamás sérülés miatt hiányzott. A remek pályán és kellemes időben rendezett találkozón erősen érződött az osztálykülönbség és persze a két ország labdarúgás közötti különbség. Ám a két csapatot  és főleg ebben az összeállításában hiba lett volna összehasonlítani, vagy bármiféle  következtetést levonni.  Az orosz liga a jövő hét végén rajtol, a ZTE FC pedig gyakorlatilag a vasárnap véget ért héttel kezdte meg igazából a felkészülését.   Ez az időszak pedig egyértelműen a tesztelésé. Az Amkar Perm honlapja optimistán azt írta, hogy Zalaegerszeg közelsége (80 km) következtében sok ZTE-szurkoló várható a találkozóra. Annyiban nem tévedett a honlapszerkesztő, hogy érkeztek zalai drukkerek, de tényleg csak páran. A Perm erőteljesebben  futballozott és többet is támadott, a lengyel Janusz Gol pedig a 18. percben akár be is mutatkozhatott volna úgy:  Gol a nevem! Fejjel volt eredményes a Perm egyik legértékesebb játékosa,  aztán a félidő második részében már a ZTE is többet ment előre, Babatit sárgát érően állították meg egy alkalommal az oroszok.

A szünetben Gaál Miklóssal futottunk össze, aki a  ZTE FC, majd négy éven át az Amkar Perm együttesében is  futballozott. A Vonyarcvashegyen élő korábbi futballista elmondta, a játékosok közül már nincs úgymond „ismerőse”, illetve pár játékosra emlékszik, akik akkor még az ifiben játszottak. Az orosz klub vezetőivel viszont élő a kapcsolata.

- Hogyne, ők szóltak, hogy jöjjek el, hiszen tudják, hogy a közelben élek. És a ZTE-nél is dolgozom, illetve a tavasszal az utánpótlásban erőnléti edzőként  segítettem és a diagnosztikában is van tapasztalatom – említette.

A ZTE FC vezetőedzője, Zoran Spisljak  a második félidőre (fokozatosan és nem egyszerre cserélve) minden hadra fogható kerettagnak lehetőséget adott. Kiegyenlítettebb volt ez a félidő, mint az első, de ebben is született egy orosz gól, méghozzá a hajrában.

A találkozó tipikus felkészülési mérkőzés volt. Jóval erősebb ellenféllel találkozott a ZTE FC, amit láttunk a zalaiaktól, az pontosan megfelelt a felkészülése ezen szakaszának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!