Sport

2017.04.19. 17:55

Szteblák Tamás győzött a Harghita Kupán

Zalaegerszeg - A Zalaegerszeg Városi Modellező Klub versenyzői az erdélyi Déván megrendezésre került Harghita Kupa nemzetközi viadalon vettek részt. A zalaegerszegieket a klub két rutinos versenyzője, Varró Krisztián és Szteblák Tamás képviselte.

Kerkai Attila

A nyitónapon az F1A kategóriájú, nagy vitorlázó modellek (több mint 2 méter fesztávú) versenyével kezdődött a viadal ami ebben a kategóriában Világkupa forduló is volt egyben. A közel 50 fős nemzetközi mezőnyben német, ukrán, török, osztrák, cseh és szinte minden közép-európai országból érkezett versenyzők között Szteblák egy minimálisan elrontott starttal a 8. helyen végzett. A versenyzők dolgát az időjárás tovább nehezítette, hűvös, szeles, néha esős időjárásban kellett próbára tenni tudásukat.

Szteblák Tamás mindjárt egy EC-győzelemmel rajtolt Fotó: ZVMK

Vasárnap az F1H kategória (kb. 1,5 méter fesztávú vitorlázó modell) versenynapján már sokkal barátságosabb időjárás fogadta a versenyzőket, így jó reményekkel indulhattak, hogy értékes pontokat szerezzenek az F1H Euro Challenge (HEC) sorozatban is. Az első három startban mindkét zalai versenyző hozta a maximális repült időket, de a 4. startban Varró Krisztián egy technikai malőr miatt rontott. Szteblák Tamás bekerült a hatos döntőbe, Varró Krisztián pedig a 13. helyen zárta versenyt. A fináléban német, román, cseh és magyar versenyzők álltak fel egy utolsó starthoz, ahol Szteblák bizonyult a legjobbnak és így megelőzve német és román vetélytársát, felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!