Sport

2017.04.19. 15:20

Egyed Balázs nyerte a válogatót - Kitértek egymás elöl a kanizsai birkózók, Németh Márton végül bronzérmes lett

Nagykanizsa - Budapesten az idei első junior (18-20 évesek) szabadfogású válogató versenyt rendezték, a cél pedig a válogatottbeli kerettagság volt a résztvevők, köztük kanizsaiak számára.

Kühne László

A korcsoport Európa-bajnokságát június végén rendezik a németországi Dortmundban, a világbajnokságot pedig augusztus elején a finnországi Tamperében. A 60 kg-osok mezőnyében a Kanizsai Birkózó Sportegyesület két versenyzője is érdekelt volt Egyed Balázs és Németh Márton személyében.

A sorsolás alapján a második körben össze is kerültek volna, ugyanakkor Németh Márton visszalépett ettől a csatától. Szatmári Zsolt a két fiatal edzője elmondta, tanítványa idén érettségi vizsgára készül, így eleve nem tudna ott lenni a dortmundi Eb-n. Egyed Balázst így egy mérkőzés választotta el az elsőségtől. Nos, a fináléban ellenfele 6-2-re elhúzott az első menetben, de végül hatalmas csatában a kanizsaiak kiválósága fordítani tudott és megnyerte súlycsoportja első válogatóját, míg Németh Márton bronzérmes lett.

Balról Németh Márton, Szatmári Zsolt edző és Egyed Balázs Fotó: a szerző

- Csak annyit mondanék, a következő válogatón remélhetőleg sikerül bebiztosítani az idei világversenyekre az indulási jogot, azt viszont nem hegyezném ki arra, hogy melyik versenyzőnk milyen esélyekkel pályázik - fogalmazott edzőjük, Szatmári Zsolt. - Egyfelől érdekes a helyzet, másrészről viszont ez a sport nagyszerűsége is egyben.

A klub fiataljai közül Pőcze Bence (Bolyai) diák II korcsoportban (10-11 évesek) a karcagi országos döntőben a kötöttfogásúaknál 50 kg-ban harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!