Sport

2017.02.23. 16:00

Bele a közepébe - A Kanizsa VSE megkezdi a tavaszt

Nagykanizsa - Szombaton a Kanizsa VSE OB I B-s vízilabdázóinak is megkezdődik a bajnokság tavaszi szezonja és Simonka Ferenc edző tanítványai rögtön a fővárosi Neptun VSC vendégei lesznek 16 órától.

Kühne László

A kanizsaiak a második vonal B-csoportjának ötödik helyén állnak, míg fővárosi vendéglátójuk a második, így rögtön egy nagy feladat előtt áll a KVSE.

- A Neptun esetében pont azzal a csapattal kezdünk és idegenben, amely gárda ellen gyakorlatilag a legkellemetlenebb lehet ilyenkor - fogalmazott a nagykanizsaiak szakvezetője, Simonka Ferenc. - Nincs mit tenni azonban, ezt kell eredményesen megoldanunk és mindent meg is teszünk ezért.

Cserdi István és társai komoly kihívás előtt állnak a nyitányon Fotó: Szakony Attila

- Milyen változások voltak a játékoskeretben és hogyan készültek a bajnokság folytatására?

- Egy érkezőnk van Albert Barnabás személyében, a center az OB I-es Metalcom-Szentestől érkezett, az elmúlt hetekben pedig dupla edzőmérkőzéseket vívtunk a szombathelyi AVUS, illetve az Újpest második vonalbeli csapataival. A negyedik kerületiek beugrók voltak a meccsidőpontjainkra, hiszen a szlovén VK Maribor végül lemondta a találkozókat.

- Nem mondunk újdonságot, ha azt állítjuk, a cél továbbra is a felsőház?

- Természetesen így van, ugyanakkor azt hozzátenném, számunkra a téli szünet pont a legrosszabbkor jött, hiszen a srácok éppen hegymenetben voltak, vagyis jó szériát mentünk. Ezúttal rögtön fel kellene vennünk a ritmust, hogy az ősz végi formánkat ismét hozni tudjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!