Sport

2016.12.29. 18:10

Sebők Józsefnek kettős feladata lesz a Csács-NSE-nél

Zalaegerszeg - Tegnapi számunkban röviden már beszámoltunk róla, hogy Sebők József, a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályban listavezető Csács-Nemesapátinál száll be a játékba tavasszal. Viszont a részletek is érdekeltek bennünket, hiszen egyéb feladatot is kap Sebők József.

Kerkai Attila

Az őszi szezon végén a kívülállókat talán meglepte, hogy Sebők József közel négy év után távozik a Lenti TE-Sport 36 együttesétől. Azt már akkor elmondta a korábbi 12-szeres válogatott labdarúgó, hogy nem hirtelen döntés áll a háttérben, hiszen visszaköltözött Zalaegerszegre, s így viszont már nem tud játékos-edzőként csapata rendelkezésére állni.

Ám, hogy hol folytatja - hiszen azt kijelentette, hogy nem akar elszakadni a futballtól - sokáig nem lehetett tudni. Szerdán eldőlt, hogy az I. osztály őszi első helyezettje, a Kaposi International Transport Csács-NSE kötelékében folytatja. Egyrészt az utánpótlásban vállal szerepet, másrészt az első csapatot is erősíti, amikor erre szükség lehet.

Sebők József lendülete máig megvan, amit a pályán is még bizonyíthat, mostantól a nemesapátiaknál Fotó: Szekeres Péter

- Egyébként inkább az lesz a szerepem, hogy az utánpótlásban végzek feladatokat, az ismertségem és a kapcsolataim révén a klubot megpróbáljuk még jobban felépíteni - mondta Sebők József, amikor már tényleg a részletekről kérdeztük. - Ez mellett, ha úgy alakul, akkor játékosként is rendelkezésre állok a tavasszal.

Annyit futballozok, amennyit Kovács Imre edző szükségesnek lát és remélem, hogy tudásommal segíteni is tudok az együttesnek. Edzésben leszek, egyelőre erre a félévre számolok. Szerencsére sok a fiatal játékos a keretben, akik mellett olykor a rutin jól jön.

Sebők Józsefet nem kell különösebben bemutatni, de érdemes felidézni pályafutása egyes szakaszait. Keszthelyről került 1996-ban a ZTE-hez, aztán válogatott lett, jött egy ciprusi légióskodás, majd visszatért az egerszegiekhez. A szlovéniai Lendván 2007-től 2010-ig játszott, a legutóbbi három és fél évet pedig a Lenti TE-nél töltötte, mint játékos-edző.

- A Lentivel másodikak és harmadikak is voltunk a megyei bajnokságban, arra pedig büszke vagyok, hogy 25 év után jutottunk fel a Magyar Kupa főtáblájára a csapattal - szólt a lenti időszakről is Sebők József. - Az, hogy visszaköltözünk Egerszegre, régóta a levegőben lógott, voltak megkeresések, de a Csács-NSE volt a legkomolyabb. Itt olyan tervek vannak, melyek nekem is szimpatikusak. Természetesen a ZTE FC-nek is nagyon sokat köszönhetek pályafutásomban, s ha egyszer úgy adódna, hogy számítanának rám, biztosan nem mondanék nemet.

Lukács Péter, a Csács-NSE elnökhelyettese, egyben szakmai vezetője érdeklődésünkre elmondta: szerettek volna egy neves játékost is csapatukban tudni. Sebők József ilyen futballista, akinek a küzdeni tudására is szükségük lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!