Sport

2016.08.21. 19:00

ZTE FC: gól nem volt, de van pont

Gyula - A labdarúgó NB II 5. fordulójában a ZTE FC együttese Gyulára látogatott, a Szeged 2011 otthonába. A mérkőzésen nem született gól, így az egerszegiek ponttal tértek haza.

Kerkai Attila

Szeged 2011 - ZTE FC 0-0Gyula, 200 néző. Jv.: Ducsai J. (Szvetnyik, Bornemissza). Szeged: Szántai – Achim, Farkas M., Tóth G., Mészáros – Király P., Horváth A. – Coroian (Pászka, 59.), Zádori (Andorka P., 68.), Zabari – Germán (Balogh G., 81.). Vezetőedző: Klausz László. ZTE FC: Szappanos – Króner, Forgács, Nagy T., Deutsch – Szakály A., Patvaros, Bedi – Gottfried (Ekker, 69.), Daru (Bailo, 81.), Városi. Vezetőedző: Csató Sándor. Sárga lap: Zabari a 40., Germán a 44. percben.

Babati Benjamin sérülése miatt nem lehetett ott Gyulán, ahol a házigazda Szeged 2011 ugyan kezdetben többet birtokolta a labdát, viszont a fehérmezes egerszegiek amikor megszerezték a labdát, gyorsan járatták azt, és néhány érintésből átjátszották magukat az ellenfél térfelére. A 13. percben Zádori esett el a zalai 16-oson belül, azonban hiába reklamáltak a hazaiak Ducsai játékvezető nem látott szabálytalanságot. A ZTE FC igyekezett taktikusan futballozni, vagyis semmiképpen nem nyílt ki a kelleténél, ellentámadásai pedig továbbra is megmaradtak. Sőt, a 20. percben Bedi a 16-os előteréből eresztett lövést kapura, de Szántai védett, majd Szappanosnak a másik oldalon kellett hárítania. A 32. percben pedig már egy Szappanos-bravúrt is láthattak a nézők, amikor Coroian ugyan kisodródott helyzetből, jobbról kapura lőtt, amit a zalai kapus lábbal mentett. Nem sokkal később Daru maradt le alig egy jobb oldali beadásról. Az első félidő nem hozott sok helyzetet, leginkább amiatt, mert érezhetően jól felkészültek a csapatok a másik futballjából.

Bedi Bencének (jobbról), akadtak távoli próbálkozásai a Szeged ellen, de gól nem született  Fotó: Pezzetta Umberto

Nagyon nem tértek el a taktikától a felek a második félidőben sem. Az 54. percben Bedi lövése szállt fölé, de legalább lőtt, négy perccel később pedig Deutsch tesztelte Szántai kapust: jobbról, 18 méterről elvégzett szabadrúgását védte jó érzékkel a szegedi kapus. A zalaiak egyébként elkezdték fokozni az iramot és többet irányították a játékot, de a helyzetek (legalábbis, a valóban gólt ígérők) azok elmaradtak. Igencsak hét végi hangulatú mérkőzés lett a találkozóból, túl sok kockázatot egyik fél sem vállalt fel, az egy pont úgy tűnt, megfelel mindenkinek, hiszen a védelmek igencsak „lebiztosítva" voltak.

Gól nem esett a vasárnapi mérkőzésen, viszont a ZTE FC szerzett egy pontot. Szerdán, hazai pályán (19.00) a Cegléd lesz az egerszegiek vendége.

Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzőjének értékelése: „Annyi pozitívum mindenképpen van a találkozó után, hogy nem kaptunk gólt és elhozzuk az egyik pontot. Viszont bátrabb futballal megszerezhettük volna a győzelemhez szükséges találatot, de a Szeged nagyon masszívan védekezett. Kicsit keserű a szám íze, mert voltak lehetőségeink, amiket gólra lehetett volna váltani."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!