Sport

2016.08.03. 15:20

Három ob-érmet szerzett a ZKSE - Az időjárás is nehezítette a hegyikerékpárosok dolgát

Zalaegerszeg - Csömörön rendezték meg a hegyikerékpárosok országos bajnokságát, ahol a megyeszékhelyi Femat-ZKSE csapatából Bruchner Regina az U11-es korosztályban aranyérmet nyert.

Varga Andor

Persze nem ő volt az egyetlen zalaegerszegi induló a mezőnyben, a legjobb eredmény azonban ezúttal az ő nevéhez fűződött. Horváth Szabolcs, a klub elnöke elmondta: a viadal különleges kihívást jelentett minden résztvevő számára.

- Hűvös idő, szakadó eső és sártenger várt bennünket a Pest megyei helyszínen, és ezek a körülmények kifejezetten technikássá tették az amúgy nem erről az oldaláról nevezetes pályát - mondta Horváth Szabolcs. - A külső hatások miatt elég sokan adták fel a versenyt, de ez érdekes módon a rutinosabbak közt volt igazán jellemző: a gyerekek - a mi utánpótlásunk tagjai is - becsülettel végigküzdötték a napot. A fiatalokon látszott, hogy új volt nekik az ob okozta stresszhelyzet is. Mindezek együtt okozták, hogy valós tudását ezúttal csak Regina tudta bemutatni. De sebaj, mindenkinek van még bőven ideje a bizonyításra.

A ZKSE korosztályos bajnoka, Bruchner Regina (jobbról) a magyar bajnok Benkó Barbara társaságában Fotó: a szerző

A mezőny több száz főből állt és persze megfelelően erős is volt: mindenki ott volt a rajtnál, aki az olimpiai, XCO szakágban számít idehaza - elvégre a bajnoki címeket osztották . A ZKSE-utánpótlás tagjainak nagy élmény volt az is, hogy egy pályán versenyezhettek az olimpikon Parti Andrással, illetve Benkó Barbarával is - ők ketten nyerték a férfi, illetve női elit bajnoki aranyat.

A Femat-ZKSE jobb eredményei. U9, lányok: 3. Szücs Borbála, 4. Kálmán Luca. U11, fiúk: 4. Kálmán Dániel Ákos. Lányok: 1. Bruchner Regina, 4. Szabó Léna, 5. Szücs Júlia, 6. Vitkovics Vanda. U13, fiúk: 8. Tóth Dominik. U17, fiúk: 8. Sylvester Balázs. U23: 3. Palumbi Zsombor. Masters1: 5. Kerékgyártó Norbert, 6. Dervalics Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!