Sport

2016.05.23. 12:16

Mountain bike MK: rajt a felnőtteknél is

Zalaegerszeg – Pilisszántón a gyerekeknek folytatódott, a felnőtteknek pedig elkezdődött a mountainbike XCO Magyar Kupa sorozat.

Varga Andor

A hegyikerékpározás olimpiai szakágának mezőnyét igazán nívós verseny várta: C1-es besorolású, nemzetközi viadal, melynek 280 indulója 11 nemzet képviseletében pattant nyeregbe, nagyjából 100 kerékpáros érkezett külföldről, és például az U17-es korosztályban a komplett cseh válogatott rajthoz állt.

Sylvester Balázs a pilisszántói pályán. Testközelből láthatta a cseh U17-es válogatott tagjait is. Fotó: Bak Ferenc

A megyeszékhelyi Femat-ZKSE 9 gyerek és 5 felnőtt versenyzővel képviseltette magát. A fiatalok a verseny szombati napján tikkasztó, 30 Celsius fok körüli hőségben gyűrték a kilométereket, míg az „öregek" másnap csípős hidegben versenyeztek. Az eredmények azt mutatják: egyik körülmény sem fogott ki a zalaiakon.

A ZKSE eredményei. U9, lányok: 3. Szücs Borbála, 4. Kálmán Luca. U11, lányok: 4. Bruchner Regina, 5. Szabó Léna, 6. Szücs Júlia, 7. Vitkovics Vanda. Fiúk: 5. Kálmán Dániel Ákos. U13, fiúk: 7. Tóth Dominik. U17, fiúk: 14. Sylvester Balázs (magyarok közt 6.). Felnőtt elit, férfiak: 17. Palumby Zsombor (magyarok közt 6.). Master1, férfiak: 8. Czenki Tamás, ...11. Gubancsik Péter, ...16. Kerékgyártó Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!