Sport

2016.04.20. 16:24

Sikeres hazai szereplések után irány a vb

Zalaegerszeg - Az egerszegi Maxima Életmód Klub és az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport versenyzői képviselik idén Zala megyét az International Dance Federation (IDF), ezúttal az olaszországi Bressannonéban rendezendő világbajnokságon.

Kerkai Attila

A modern táncok május végi világversenyére az út a Nemzetközi Táncszövetség Magyarországi Fiókszervezete által szervezett Magyar Kupán, majd az azt követő magyar bajnokságon át vezetett.

A Maxima Életmód Klub csapata (középen felkészítőjük, Pukánszky Éva), akik már készülhetnek az olaszországi világbajnokságra

Az egerszegi Maxima Életmód Klub 19 versenyzője összesen 15 produkcióval nevezett a hazai versenyekre. Márciusban 4 arany-, 6 ezüst- és 4 bronzérmet szereztek, az április 10-i magyar bajnokságot pedig 3 arany-, 7 ezüst-, valamint 2 bronzéremmel zárták. A szintén megyeszékhelyi Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport versenyzői mindkétszer remekeltek Üllőn. Solo számaikkal és csoportos kategóriákban is aranyérmet szereztek.

Az Ezer Rózsa Kertje továbbjutói a honi versenyekről

Az IDF világbajnokságon a Maximát Pukánszky Éva és Gáspár Kitti edzők vezetésével Berta Luca, Boronyák Nóra, Gáspár Kitti, Kovács Adél, Olasz Géta, Peresztegi Léna, Tasnádi Fanni, Tasnádi Renáta, Varga Mercédesz, Horváth Blanka, Kontler Luca, Kovács Olívia, Krajczár Rebeka, Sárffy Réka, Simon LIliána, Simon Regina, Szabó Petra, Szabó Rebeka, Vass Petra képviselik, míg hastánc kategóriában az Ezer Rózsa Kertje csapatából Bödör Alexandra, Horváth Eszter és Nemesházi Bernadett állnak rajthoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!