Sport

2016.03.16. 16:57

Két arany a mezei ob-n - Kovács Marcell és a KVDSE is bajnoki címet szerzett

Zalaegerszeg/Keszthely - Kiváló eredményeket értek el a zalai atléták a 108. alkalommal megrendezett mezeifutó országos bajnokságon, ami Kecskeméten zajlott le a közelmúltban. Keszthelyre két bajnoki cím is jutott, míg Egerszegre egy bronzérem került.

Kerkai Attila

Jól sikerült a keszthelyi atlétáknak a mezeifutó országos bajnokság. Kovács Marcell, a Keszthelyi VDSE középtávfutója két héttel korábban még a fedett pályás ob-n szerzett egy bajnoki címet (800 méteres síkfutás) és egy ezüstérmet (1500 m), ezúttal pedig az atlétika egyik olyan szabadtéri számában diadalmaskodott, ami komoly felkészültséget kíván. A mezei futás az egyik speciális versenyforma, ahol nem elég "csak" jól futni, de alkalmazkodni kell a terep viszonyokhoz is. Nos, Kovács Marcell mindkét kívánalomnak maximálisan megfelelt, hiszen a juniorok mezőnyében a 6 km-es távon 18:56 perccel elsőként haladt át a célvonalon, azaz bajnoki címet ünnepelhetett dr. Kardos József tanítványa. Ugyanitt Zarnóczai Zalán ötödik helyen végzett 19:20 perccel. A keszthelyiek csapatban (az említett két atléta kiegészülve Lebeda Bencével) az első helyen zártak.

A KVDSE junior bajnokcsapata (balról): Zarnóczai Zalán, dr. Kardos József, az egyéni versenyben is győztes Kovács Marcell és Lebeda Bence

A Kecskeméten megrendezett országos bajnokságról a Zalaszám-ZAC tagjai sem jöttek haza üres kézzel. Az ifjúsági leányok 4,5 km-es távján a Hír Csenge, Kamondi Natália, Ott Dorina trió (edző: Góczán István) felállhatott a csapatbajnoki dobogóra, mivel helyezési számaik alapján bronzérmesek lettek. Az egyéni versenyben Hír Csenge végzett a legjobb helyen, aki 16:17 perces idejével a hetedik helyen ért célba.

A ZAC bronzérmes csapatának tagjai (balról): Ott Dorina, Hir Csenge és Kamondi Natália

A ZAC újonc leánycsapata a 3 km-es távon Molnár Jázmin, Németh Boglárka, Berki Barbara, Bencze Anna összeállításban 4. helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!