Sport

2016.02.29. 17:09

A ZTE és Wittrédi is kiválóan kezdte a tavaszt

Zalaegerszeg - Ennél jobb tavaszi rajtot nem is vehetett volna a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata: két mérkőzésen szerzett hat pontot 8-1-es gólkülönbséggel, ráadásul egyik közvetlen riválisát, a Budaörs csapatát győzte le vasárnap idegenben.

Kerkai Attila

Rangadónak számított a 17. forduló záró összecsapása, a Budaörs-ZTE FC találkozó, hiszen a harmadik fogadta a másodikat. A televíziós közvetítés jóvoltából bizonyára sok zalai drukker is nyomon követte a mérkőzés alakulását. A két hazai kiállítás után sikerült az egerszegieknek megfordítaniuk a találkozót, és nyerni végül 5-1-re. Hogy jogos volt-e a két kiállítás, azt a budaörsiek természetesen másként látták, mint a találkozó sípmestere, de a felvételek alapján maradjunk annyiban, hogy Szilasi játékvezető megalapozott döntéseket hozott.

Az összecsapás egyik hőse lett a bajnoki találkozón a ZTE FC színeiben most bemutatkozott Wittrédi Dávid, aki az SZTK elleni, előző heti összecsapást még sérülés miatt kihagyta. Különösen a második találata sikerült emlékezetesre, amikor hanyag mozdulattal emelte át a kapus felett a labdát. Egy félidőt töltött a pályán, lőtt két gólt és adott egy gólpasszt is.

Fehérben Wittrédi Dávid a ZTE FC egyik előkészületi mérkőzésén. Nyerni akarnak, minél többször
Fotó: Pezzetta Umberto

- Nem voltam kezdő, de erre számítani is lehetett, hiszen előtte kihagytam pár edzést, ráadásul nyert a csapat a Szigetszentmiklós ellen, így a mesternek nem volt oka változtatni - mondta el megkeresésünkre Wittrédi Dávid. - Arra persze lehetett számítani, hogy később lehetőséget kapok, ám hogy két gólt is lőjek, ez csak pluszt adott. A lényeg, hogy a csapat nyert.

Kihagyhatatlan volt a kérdés: vajon mi járt Wittrédi Dávid fejében, amikor elhatározta, hogy megpróbálja átemelni a kapust.

- Előtte volt két próbálkozásom is, amit a kapus jó érzékkel kivédett a sarkokból, és már akkor észrevettem, hogy az ötös vonalán helyezkedik - kaptuk a választ. - Éppen ezért harmadszorra úgy döntöttem, hogy alányesek a labdának, ami szerencsére tökéletesre sikerült. Nagyon fontos győzelmet könyveltünk el, hiszen most már négy ponttal előzzük meg a harmadik helyezett fővárosiakat. Azt nem mondom, hogy innentől akár egy vereség is belefér, akkor is másodikak maradunk, hiszen mi nyerni akarunk, minél többször. A hét végén érkezik a Mezőkövesd, vagyis egy rangadóval folytatjuk újra, ráadásul végre hazai pályán.

Méghozzá a ZTE Arénában, és mint megtudtuk: az új pálya előkészítése jól halad a vasárnapi (18 óra) mérkőzésre. A klub vezetői azt szeretnék, ha minél többen tekintenék meg ezt az összecsapást a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!