Sport

2016.01.18. 17:51

Két év után a Tisztelet-kupával vigasztalódott a Curacao

Nagykanizsa - Az V. Szabadics Kanizsa-kupa teremfoci-küzdelmei zajlottak az elmúlt hétvégén a Zsigmondy-csarnokban, s ahogy az RMP-Földi elmondhatja magáról, hogy immár harmadszor kerül vitrinjükbe a trófea, úgy a vigaszágas Curacao sem panaszkodhat: két év és a tavalyi „kis” ezüst után ők hozták el a Tisztelet-kupát.

Kühne László

A torna döntője a helyi kispályás, illetve teremfoci-kedvelők számára ezúttal is csemegét hozott, hiszen az RMP-Földi a végül NB-s játékosokkal is megerősített, 1984-ben alapított Tip-Toppal találkozott. Egy ilyen kaliberű fináléhoz jól illett a büntetőkkel való döntés, és ez az 1-1-es rendes játékidős állás után az RMP-nek hozott szerencsét.

- Azt nem mondhatom, hogy meg lehet ilyet előre tervezni, de természetesen nagyon örülünk a végső sikerünknek, mely az öt eddig megrendezett kupa alkalmával háromszor nekünk jött össze - fogalmazott az „RMP-sek" játékosa, Cs. Horváth Gábor, aki legutóbb 2014-ben ünnepelhetett. - A Tip-Top legénységének is csak gratulálhatunk, jó döntőt vívtunk, mi pedig talán a torna végére lendültünk igazán bele.

A döntő egyik pillanata: jobbról az RMP-Földi játékosa, Pesti Attila készül középre adni a torna legjobb góllövője, Pál Dávid mellett, balról Rácz Szabolcs figyeli, sikerül-e
Fotó: Szakony Attila

A tornán kis fennakadást talán csak a Team Belucci visszalépése okozott, de ezt a szervezők úgy orvosolták, hogy a kezdő csoportkör legjobb harmadik helyezett legénységét, a Brazil Gépsort sorolták előre.

- Elégedettek lehetünk, ezúttal is jó színvonalú tornát sikerült tető alá hoznunk, melyért külön köszönet a csapatoknak is - értékelt a szervezők részéről Gór Miklós. - A Belucci és az Africa visszalépése ugyan némileg átrendezte a sorokat, de úgy érzem, ez semmit nem vont le a kupa színvonalából.

Abból a színvonalból, mely a Tisztelet-kupa keretében a Cserháti-csarnokban is tartogatott nagy csatákat.

- Nekünk talán mindig a Cserhátiban kellene játszanunk, hiszen tavaly második helyen végeztünk, 2014-ben pedig szintén nyertünk - mondta Ganzer Gyula, a vigaszágon győztes Curacao csapatvezetője. - Tulajdonképpen a csoportkör alkalmával a Tip-Top és a Mu-Vill társaságában egy kemény négyesben voltunk, onnan bravúr lett volna a továbbjutás, de nincs ezzel semmi gond: jövőre ismét próbálkozunk.

A tornán a kupák kiosztása mellett természetesen a különdíjak sem maradhattak el, így a legjobb játékosnak Baranyai Dánielt (Fix Bomba), a legjobb kapusnak Macher Dávidot (Elit FC) választották, míg a gólkirályi címet Pál Dávid (Tip-Top) szerezte meg öt találattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!