Sport

2016.01.19. 17:13

A gyenesiek célba vették az I. osztályt

Gyenesdiás - A megyei labdarúgó-bajnokság II. osztályában évek óta az egyik meghatározó csapat az Északi-csoportban a Kinizsi SK Gyenesdiás.

Góth Imre

Három éve megnyerte a bajnokságot, de nem tudott élni a lehetőséggel, hogy visszatérjen az I. osztályba, mert hiányzott egy korosztályos csapatuk. Most is az élen állnak a szünetben.

- Nagy elszántsággal vágtunk a bajnokságnak, vágyainkat fokozták sikeres igazolásaink - kezdte a visszatekintést Hajba Géza edző, amikor az őszi bajnokságról kérdeztük. - Sajnos csak az első harmadban álltak rendelkezésemre azok, akikre nagyon számítottam. Munkahelyi elfoglaltság, sérülések jöttek közbe, s azzal az alapcsapattal folytattam a munkát, amely tavaly is rendelkezésemre állt. Gyenesdiási edzőségem legnehezebb őszén vagyok túl, de mégis ez a leg-édesebb időszakom. Nagyon sok kínnal és munkával tudtuk elvégezni feladatainkat és elérni ezt a szép eredményt, amivel első helyen végeztünk. Az eddig elmondottakat támasztja alá, hogy 27 játékosból állt össze az a csapat, amit jelentős munkával lehetett így összerakni az eredményes szereplésért. Kényszerűségből voltunk ilyen sokan és egyszer nagyon fiatalokkal, máskor meg nagyon idősekkel kellett kiállnunk.

- Tizenkét fordulóban nyertek, kétszer ikszeltek és csak egy vereség rontja a mérlegüket. Hogyan tekint vissza a mérkőzésekre?

- A Böde elleni találkozón éreztem, ma itt nem tudunk nyerni. Utána összeszedte magát a csapat, erőt merítettünk a vereségből és onnantól megállíthatatlanokká váltunk. Mindenki odatette magát a társaiért és nagyon szép mérkőzéseket játszottunk. A Zalaszentgyörgyöt és a Türjét eredményes játékkal tudtuk legyőzni, a szentgyörgyiek elleni mérkőzésen a csapat mindvégig könnyed stílusban érte el ezt a szép eredményt. A hatodik fordulótól folyamatosan vezettük a bajnokságot, s úgy játszottunk sokszor, hogy a csapatban, de még a keretben sem volt a védőposztra emberem. Szerencsére Bernáth Dávid, Lakatos Zoltán, és Pandur Tamás - a mezőny messze legjobb játékosai - jól szerepeltek ebben a pozícióban. Teljesítményükkel, védők hiányában is a legkevesebb, 17 gólt kaptuk. Előfordult, hogy ifjúsági játékosnak, vagy nekem kellett a kispadra ülnöm csereként.

Szőcze Csaba (jobbról) csapatkapitányként még a házi góllövőlistát is vezeti Gyenesdiáson
Fotó: Katona Tibor

- Adódik a kérdés: ismét bajnok lesz a Gyenesdiás?

- A legszebb dolog bajnokságot nyerni, csodálatos élményt éltünk át 2013-ban is. Ennek ellenére én mindig a következő mérkőzésre gondolok. Védőt mindenképp szeretnénk igazolni, támadósorunk nagyon jó, hasonlóan a középpályánkhoz. Reális esélyünk van a pozíciónk megőrzésére. Szeretném, ha mindenki egészséges lenne és a külföldi munka nem szívná el a játékosokat. Akkor bízhatnánk a sikerben, aminek eléréséért ez a társaság oda fogja tenni magát. Gyenesdiás nagyon jó feltételeket teremtett a csapat számára, mi szeretnénk meghálálni. A küzdőszellemünket zánkai edzőtáborral is erősítjük.

S hogy a klubvezetés számol-e a magasabb osztállyal? A választ Mosdósi Attilától, a Gyenesdiási Kinizsi SK elnökétől vártuk.

- A bajnokság végén tartott vezetőségi ülésünkön egyhangúan elfogadtuk és mindenki támogatta ezt az elképzelést - jelentette ki a Kinizsi SK elnöke. - A megfelelő számú utánpótláscsapatot is ki tudjuk állítani, sőt kellő létszám esetén még a megye III. osztályban is indítanánk egy csapatot. Szeretnénk kihasználni és továbbfejleszteni a kialakult pezsgő labdarúgó életünket.

- Nem lesz könnyű feladat, fiatalokat kell igazolnunk - ezt már Gombár Csaba, a labdarúgó-szakosztály vezetője mondta el terveikről. - Nem tehetjük meg, amit három éve, hogy bajnokként maradunk az alacsonyabb osztályban. Nem tudnánk tovább motiválni a játékosainkat és az szomorú következményekkel járna. Az egyik legjobb tárgyi feltételekkel rendelkezünk a megyében. Öltözőnket, pályáinkat mindenki dicséri, villanyfényes edzéseket tarthatunk. Elkészült az iskolában a műfüves pálya és már harmadával több gyerek jár focizni. Az Illés Akadémia sportigazgatójának, Tóth Miklósnak köszönhetően kaptunk egy pályára való műfüves borítást is. Kevés csapat rendelkezik ilyen feltételekkel: egyértelmű a célunk és kimondtuk, ha lesz rá lehetőségünk indulunk az első osztályban, ahol 1987 és 2000 között már szerepeltünk. Eredményes az utánpótlás-nevelésünk, többen érdeklődtek hogyan tudnának hozzánk igazolni, hallottak a nálunk lévő baráti, családias hangulatról. Játékosállományunknak nincs ellenfele, ezt a bajnokságot meg kell nyernünk!

A Gyenesdiási Kinizsi SK házi góllövőlistájának élcsoportja:

11 gólos: Szőcze Csaba. 10: Czafit Richárd. 8: Kovács Gergő. 5: Páli Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!