Sport

2015.12.03. 20:10

Bravúros pontszerzés az ETO ellen

A regnáló bajnok ellen vesztett helyzetből, óriási küzdelemben pontot mentet a Göcsej SK.

Jóna István

Göcsej SK- Rába ETO 2-2 (0-0)

Zalaegerszeg, Városi sportcsarnok 500 néző

Jv: Farkas Balázs (Czene-Joó, Horváth)

Göcsej SK: Balikó, Halmos, Kottán, Borsi, Sámson, csere: Tóth, Bogyó, Nagy, Papp, Szabó, Szőke, Horváth E., Schmidt, Horváth D.

Gólszerzők: Tóth (2), ill:Vinas (2),

A 3. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta csütörtök este a Göcsej SK és a Rába ETO. Bátran kezdte a találkozót a hazai csapat és a 2. percben Kottán lövése suhant el centikkel a bal kapufa mellett. A harmadik perc végén az ETO-nak is kimaradt egy nagy helyzete. A hatodik percben már Balikó kapusnak is közbe kellett avatkoznia és a kapufa is segítette a Göcsejt. Mezőfölényben játszott a vendégcsapat. A 8. percben egy kontrából kis híján megszerezte a vezetést a Göcse Tóth lövésénél, majd Halmos hagyott ki egy ziccert. Amikor a győriek átjutottak a zalai védőfalon rögtön gólhelyzetbe kerültek, de mindig volt egy önfeláldozóan közbelépő hazai láb. A 12 perc elején Drahovszky puskázott el két lehetőséget, majd az ellentámadásból Bogyó lőtte közelről a kapusba a játékszert. A 13. percben remek passzok után Horvát elemér lőtt keresztbe az üres győri kapu előtt a játékszert. Jordi Illa a vendégek mestere időt kért. A félidő végére felpörgött a mérkőzés. A Győr rendületlenül támadt és Balikó Milán bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy érintetlen maradjon a zalai kapu. Az utolsó percre beszorult a Göcsej, de gól nem születet a félidőben. A hazaiak erőn felül teljesítettek és joggal járt neki a közönségtől a vastaps az öltözőbe vonuláskor.

Egy Dróth bombával kezdődött a második félidő. A kapuja elé szegezte az ETO a Göcsejt, akik továbbra is szervezetten futsaloztak. A 25. percben egy kontrából a spanyol Vinas szerezte meg a vezetést a vendégeknek (0-1). Rögtön egyenlíthetett volna a Göcsej, de Szőke Ádám lövésébe még éppen bele tudott érni Matkovics kapus. Egy perccel később újra eredményes volt Vinas, egy kontra végén, kihasználva a hazaiak védekezésbeli megingását (0-2).  A vezetés tudatában remekül tartotta a labdát az ETO és kitámadásra késztette a hazaiakat. A 12. percben Balikó ívelte Kottán fejére a labdát, aki centikkel fejelt csak fölé. Fél perccel később Tóth Zoltán lépett ki a védők között és középről pontosan lőtte ki a bal alsó sarkot (1-2). A 13. percben Halmos Máté a bokáját fájlalva kért cserét. A gól új lendületet adott a Göcsejnek és egyre veszélyesebben kontrázott. A 19. perc elején újabb gólt szerezhetett volna az ETO, de Horváth Elemér a kapu torkából mentett. A zalaiak küzdőszelleme az utolsó percben egyenlítést ért. Tóth Zoltán húzta meg a bal oldalt egy kontrából és egy remek összjáték végén az üres kapuba gurított (2-2). A vendégek lehozták a kapusukat is a végére, de ez már nem számított. A Göcsej SK óriási tettet vitt véghez és otthon tartotta az egyik pontot a bajnokesélyes ellen.

Bátran és harcosan játszott a Göcsej és az erőfeszítései a végére gólokká értek.

Értékelések:

Friss Szabolcs, a Göcsej SK elnöke: - A mai napon fel tudtuk venni a versenyt a bajnokkal és vesztett helyzetben sem adtuk fel. Az ilyen meccsek viszik előre a csapatot.

 

Tóth Zoltán: - Csapattársaim nélkül nem sikerülhetett volna. Védekezésre készültünk és pontos kontrákra. Az ellenfelünk kicsit lebecsült minket, és nem voltak itt fejben. Bebizonyítottuk, hogy tudunk egymásért küzdeni.

 

Jordi Illa a Rába ETO edzője: - Gratulálok a Göcsejnek. Nagyon jó mérkőzést játszottak. Nem volt jó napunk, pedig a hazaiak kontráiból készültünk. A játékosaim nem voltak itt fejben és nem kellőképpen koncentráltunk talán egy könnyebb meccsre készültünk. Nagy csalódás számomra ez a döntetlen.

A Göcsej SK december 18-án viszonozza majd a győriek látogatását. Azt az összecsapást az M4 csatorna élőben közvetíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!