Sport

2015.12.14. 15:57

A Lap-Land csapata két vesztes döntő után harmadszorra már győzött

Zalaegerszeg/Keszthely - Nem kellett csalódnia senkinek, aki akár az egerszegi Csarnok Kupa, vagy a keszthelyi XIII. Z+D Kupa teremlabdarúgó-torna hét végi küzdelmeit követte a helyszínen.

Kerkai Attila

Jó hangulatú és olykor parázs mérkőzéseket láthattak ugyanis a nézők. Mint hétfői számunkban beszámoltunk róla, a keszthelyi tornán a kőszegi Balogh Állvány FC Buntstift végzett az élen, miután a fináléban legyőzte a keszthelyi Viktória csapatát (Hársfalvi András, Fisli András, Rácz István, Karakai András, Czibor Zoltán, Kiss Balázs, Szőts Máté, Meszlényi Márk, Németh Attila), amely így a legjobb zalai együttesként ként zárt. Az egerszegi Csarnok Kupa végeredményével viszont még adósak vagyunk, hiszen a finálét vasárnap lapzártánk után rendezték igazi kupahangulatban, nagyon sok néző előtt. A győzelmet a keszthelyi Lap-Land szerezte meg a megyeszékhelyi Afrika Sun Team 4-1-es legyőzésével, míg a bronzmérkőzésen az Aquacity győzött az előző évi bajnok Windoor FC ellen 2-1-re. A legnagyobb öröm persze a Lap-Land csapatáé (Szabó Ádám, Pál Dávid, Szabó Bence, Károly Bálint, Vasas Roland, Komoróczi Bálint, Komoróczi Kristóf, Balogh Bence, Virágh Marcell, Nagy Gergő, Éder Tamás), melynek csapatkapitánya, Komoróczi Bálint el is mondta miért.

Keszthelyen a legjobb zalai csapatként a 2. helyen zárt Viktória

- Az elmúlt két évben döntősök voltunk, de kétszer kikaptunk, úgyhogy harmadszorra már meg akartuk nyerni a kupát - mondta. - A Windoor FC elleni elődöntő volt talán a legnehezebb mérkőzésünk, az szerintem egy előrehozott döntőnek is beillett. Jó társaság vagyunk, egyben ez az erősségünk is, hogy egységesek vagyunk, tudjuk bátorítani a másikat ha kell, és ez sokat jelentett most is. Emellett baráti társaság is a miénk, ezért a csapat úgy döntött, hogy ezt a mostani győzelmünket csapattársunknak Balogh Bencének, valamint a nyáron elhunyt édesapja, Balogh József emlékének ajánljuk. Ami a folytatást illeti, Komoróczi Bálint még elmondta, hogy a téli időszakban hat tornán vesznek részt, ebből kettőn már túljutottak, s készülnek még az idén Celldömölkre, és szombathelyre, januárban pedig Hévízen és Bükfürdőn is ott lesznek. A keszthelyi Z+D Kupán tehát vasi siker született, de Fóth Gyula, a torna fő szervezője szerint bárki nyerhetett volna...

A Csarnok Kupa győztese, a Lap-Land együttese így örült az eredményhirdetést követően sikerének Fotó: Pezzetta Umberto

- A legjobb tizenhat közé, vagyis a kieses szakaszba jutottak között alig volt különbség, nagyon kiegyenlített volt a mezőny - vélekedett Fóth Gyula. - Nem panaszkodhatunk, hiszen színvonalas tornán jutottunk ismét túl, ráadásul nagyon sok néző jelenlétében a két nap során. Voltak nagyon kemény meccsek, és a mostani mezőny tagjai közül többen is ott lesznek a január első hét végéjén Hévízen rendezendő Kerub Kupán, ami szintén nívós vetélkedésnek ígérkezik.

A két torna különdíjasai: Csarnok Kupa. Legjobb kapus: Szabó Ádám (Lap-Land). Legjobb mezőnyjátékos: Gerencsér Attila (Afrika Sun Team). Gólkirály: Polareczki Roland (Aquacity). Legfiatalabb játékos: Kovács Patrik (Stihl). Legidősebb játékos: Pais László (Zalavíz). Legjobb helyi csapat: Afrika Sun Team. Legjobb vidéki együttes: Lap-Land. Z+D Kupa. Gólkirály: Halmos Máté (Balogh Állvány-FC Buntstift). Legjobb mezőnyjátékos: Fisli András (Viktoria). Legjobb kapus: Balikó Milán (Balogh Állvány-FC Buntstift).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!