Sport

2015.09.18. 16:38

Aranyat ért Tátrainaka hazai lőtér

Zalaegerszeg - Gyakorlatilag egy kéthetes versenysorozat vette kezdetét pénteken a zalai megyeszékhelyen, ahol e hétvégén, majd a következőn rendezik meg a robbanófegyveres országos bajnokságot az 50 méteres számokban.

Kühne László

A Magyar Sportlövők Szövetsége és a PLE Zalaegerszeg közös rendezvényén pénteken a szabadpisztolyos szám bajnoki küzdelmeivel vette kezdetét a kétszer háromnapos lövészfolyam, s mint ottjártunkkor Góra Balázs, a PLE Zalaegerszeg elnöke is kihangsúlyozta: a legjobbak randevúznak a zalai megyeszékhelyen. A technika pedig világszínvonalú a Sius-Ascor találatjelző rendszer jóvoltából, melyet a szövetség telepített a lőtérre.

A nyitónapon a 60 lövéses szabadpisztolyos számban a PLE csapatából négyen is lőállásba álltak, s noha egyikük sem jutott a nyolcas döntőbe, mégis volt egerszegi finalista. A PLE korábbi lövésze, Tátrai Miklós ugyan jelenleg a BHSE igazoltja, ám továbbra is Egerszegen él és készül. Tátrai 549 körrel megnyerte az alapszakaszt és elsőként várta a döntőt, melyben nem hibázott és bajnoki címet szerzett.

A PLE tagjainak helyezései: 16. Szabó Béla (500), 17. Bognár Tamás (497), 18. Pintér Tibor (496).

Szombaton és vasárnap a puskások következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!