Sport

2015.08.21. 11:50

ZVMK: felnőtt és ifi bajnoki címek

Zalaegerszeg – Sikeres országos bajnokságokon jutottak túl a Zalaegerszegi Városi Modellező Klub (ZVMK) hajómodellezői.

Kerkai Attila

A felnőtt korosztály F1-V rádió távirányítású sebességi hajómodell osztályának 3,5 köbcentiméteres kategóriájában Mayer Imre szerepelt a legjobban. A ZVMK versenyzőjének 17 másodperces idejénél senki nem tudott jobbat, így ő lett az idei bajnok.

Az ifjúságiak is a bajnoki címekért tették vízre szintén rádió távirányítású Mini Eco Expert hajómodelljeiket, de itt még nem hirdettek végeredményt: az ötfutamos sorozat a 4. viadalnál tart. De az utóbbi erőpróba teljes ZVMK-sikert hozott: győzött Borkovits Bálint 67 körös eredménnyel, szoros versenyben, egyetlen körrel megelőzve a 66 kört elérő Gyémánt Martint. A bronzérmet 62 körös eredménnyel Szabadics Kolos szerezte meg.

Gyémánt Martin, Borkovits Bálint és Szabadics Kolos (Fotó: ZVMK)

Mayer Imre

Győzelmével egyébként Borkovits az utolsó, ötödik futam előtt már 2015 év ifjúsági bajnoka: három első és egy második helyezéssel olyan fölénnyel vezeti a pontversenyt, hogy a jelenleg második Gyémánt már nem tudja megelőzni.

A szeptember végi utolsó futam azért izgalmas lesz, mert a jelenleg harmadik, Szabadics mindössze 1 ponttal előzi a negyedik, és 3 ponttal az ötödik helyezettet, tehát nagy küzdelem várható a bronzéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!