Sport

2015.08.19. 19:20

Tarr Tamás ezüst éremmel tért haza a 19. Naviga FSR-V Hajómodellek Világbajnokságról

Zalaegerszeg - Bár Tarr Tamás néhány éve eligazolt Zalaegerszegről, a nemzetközi szinten is sikeres hajómodellező továbbra is a zalai megyeszékhelyen él és készül. Most pedig világbajnoki ezüstéremmel hívta fel magára a figyelmet.

Kerkai Attila

Tarr Tamás néhány éve már a Bajai VMK színeiben versenyez, azonban Zalaegerszegen él, és most remek eredményeiről kaptunk hírt. Németországban, Görlitz városában rendezték meg a 19. Naviga FSR-V Hajómodellek Világbajnokságát, ahol 26 ország 260 hajómodellje (és persze irányítóik) versenyzett egymással. Köztük ott volt a magyar válogatott is.

Tarr Tamás a szó minden értelmében kézben tartotta a hajót Németországban Fotó: a szerző

A 3,5 kcm-es kategóriában magyar siker született, hiszen a budapesti Berta András szerezte meg a győzelmet, Tarr Tamás pedig negyedikként zárt. A 7,5 kcm-es számban viszont Tarr ennél is jobban repesztett . Igaz, hogy a selejtezőből csak a 10. helyen került a fináléban, ott viszont remekelt. A nagyszerű versenyen Tarr Tamás hajóját a második helyen vitte a célba, és ezzel vb-ezüstöt szerzett, ugyanebben számban Berta András harmadik lett.

A magyar válogatott pedig az eddigi világbajnokságok történetének legeredményesebb szereplését mondhatja magáénak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!