Sport

2015.08.27. 10:25

Göcsej SK: készen az NB I-re

Zalaegerszeg - Első NB I-es szezonjára és bajnoki találkozójára készül a Göcsej SK férfi futsal csapata. Az augusztus 31-ei hétfői nyitófordulóban a bombaerős, háromszoros bajnok MVFC Berettyóújfalu csapatát látja vendégül az az élvonal újopnca a Városi Sportcsarnokban. A klubnál mindenki izgatottan várja a bajnoki rajtot.

Jóna István

- A felkészülés alatt összesen huszonkét edzés és négy edzőmeccs szerepelt a programban, ami úgy érzem, jól sikerült - vágott a közepébe Bagó Gábor, a Göcsej SK játékos-edzője, amikor a felkészülésükről kérdeztük a rajt kapcsán. - Amit elterveztem, azt sikerült megvalósítani az edzéseken, illetve az edzőmeccseken.

A Göcsej SK-hoz a nyáron három új játékos érkezett a feljutást kiharcoló kerethez. Az egerszegi kötődésű Sámson Zoltán NB I-es tapasztalatokkal érkezik, hiszen korábban játszott az Aramis és a Vasas csapataiban is. Borsi Gergely a Haladás csapatától érkezett, Horváth Detrét pedig úgymond, a téli teremtornákon fedezték fel. Mindhárman gyorsan beilleszkedtek, az edző elmondása szerint nagyon jól dolgoznak. és látni rajtuk, hogy igazi győztes típusú emberek. Horváth Detrét kisebb sérülés akadályozta az alapozásban, így neki kell még egy kis idő.

- Több dologtól függ majd, hogy mire leszünk képesek - állapította meg Bagó Gábor. - A sorsolásunk nem az igazi, hiszen nagyon erős ellenfeleink lesznek az első fordulókban, de ezzel nem is akarok foglalkozni. Ha a játékosaim minden meccsen keményen, agresszíven védekeznek és mernek játszani, és ahogy tavaly is nagy betűs csapatként működtünk, akkor jó meccseket fog látni Zalaegerszeg közönsége.

Bagó Gábor elmondta még, hogy az első és másodosztály között óriási szakadék van. Évről évre erősödik a bajnokság és sok külföldi, elismert játékos igazol Magyarországra. Két csapat kiemelkedik a mezőnyből a bajnok Győr és a tavalyi ezüstérmes Berettyóújfalu. Ők nemzetközi porondon is rendre leteszik a névjegyüket. A Haladás, Veszprém, Aramis, Dunaújváros mind olyan csapat, melyekben szerepelnek felnőtt, illetve utánpótlás válogatottak. Valószínűleg sohasem volt még ilyen erős a mezőny a magyar futsal NB I-ben.

Halmos Máté az NB II-ben házi gólkirálya volt a Göcsej SK-nak. Az ő lábában is sok lehet az NB I-ben, de persze a riválisok erősebbek lesznek, ám neki is van már élvonalbeli tapasztalata Fotó: Katona Tibor

Az élvonalbeli indulásnak természetesen anyagi vonzata is van, így Friss Szabolcstól, a zalai klub elnökétől azt kérdeztük: sikerült-e felkészülniük ebből a szempontból is az NB I-re? A klubvezető hangsúlyozta, hogy az első osztályba való jutással teljesítették az előzetes sportszakmai céljaikat. A vezetőség azon dolgozik, hogy hosszú távon biztosítsa a csapat NB I-es szereplését.

- Az első szezonunkra a legjobbak között minden feltétel adott. Az anyagi helyzetünk stabil és mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon - mondta Friss Szabolcs. - A klub az U17-es és az U20-as csapatunkat is az NB I-ben szerepelteti, lehetőséget adva ezzel a fiataloknak a fejlődésre és tehetségük megmutatására. Az utánpótlás csapataink számára persze nagy segítséget jelent a tao-s kedvezmény kihasználása.

A Göcsej SK az első fordulóban mindjárt a Berettyóújfalut látja vendégül, akik egy évtizede mindig ott voltak a dobogón a bajnokság végén.

- Nagyon erős, válogatott játékosok sokaságát felvonultató csapat ellen fogunk kezdeni, akiknek az élén az egyik legjobb magyar szakember áll - szólt a nyitányról is Friss Szabolcs, mint csapatkapitány is, hiszen ő is játékosa a Göcsej SK-nak. - Jó iramú, küzdelmes meccsre számítok, ahol nem fogunk feltartott kézzel játszani. Amit viszont meg kell értenie mind a játékosoknak, de akár a vezetőknek és persze a szurkolóknak is, hogy idő kell csapatnak, hiszen egy egészen más ritmusú bajnokságba kerülünk. Éppen ezért minél több buzdítást is kérünk a lelátóról.

Erre a szurkolóknak először tehát hétfőn, azaz augusztus 31-én 19.30-kor kezdődő bajnoki nyitányon lesz lehetőségük. A találkozót mindenki ingyenesen tekintheti meg a Városi Sportcsarnokban, s a nyitányra a klubot és a játékosokat bemutató kiadvány is készül, amit a helyszínen vehetnek majd kézbe a szurkolók. A tervek szerint kéthavonta jelenik majd meg hasonló kiadvány a klubról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!