Sport

2015.08.03. 06:10

Andráshida: ez egy vállalható vereség

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjába visszatért Tarr Andráshida a fővárosban, a Ferencváros II. ellen kezdte meg az új bajnoki sorozatot. A fővárosiak nyertek, de az Andráshida nem vallott szégyent.

Kerkai Attila

Ferencváros II.–Tarr Andráshida 3-1 (2-0)

Budapest, Népliget. Jv.: Nazsa.

FTC II.: Jova – Kárász, Szpirulisz, Gyurácz (Lipcsei), Silye – Szántó (Dragóner), Haris (Farkas), Haraszti, Nagy D. – Popov, Csilus. Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Andráshida: Osbáth – Mavolo, Török, Major, Pesti (Varga M.) – Pajor, Szegleti, Rohonczi (Tóth L.), Horváth T. (Kalamár) – Kovács Gy., Polareczki. Vezetőedző: Dobos Sándor.

Gólszerzők: Haraszti (27.), Csilus (29.), Popov (55.), illetve Polareczki (91., 11-esből).

A fővárosiak nyertek, de az Andráshida nem vallott szégyent Fotó: Katona Tibor

Rögtön a nyitányon egy nagyon erős ellenféllel kellett felvennie a harcot az Andráshidának. A zalaiaknál a kezdőben kapott helyet a pénteken a ZTE FC-től kölcsönbe érkezett Szegleti Gergely. Az Andráshida felvette a harcot a hazaiakkal, akiknél az FTC első csapatában is már szerephez jutó játékosok közül többen pályára léptek, így Nagy Dominik, Jova Levente, Haraszti Zsolt, vagy éppen Csilus Ádám. A 27. és a 29. perc után kétgólos előnyre tett szert a házigazda, de a zalaiak fegyelmezett és zárt védekezése mellett a kontráikban bíztak és igencsak veszélyesek voltak ezek. A 40. percben Kovács Gy. nagyszerűen játszotta tisztára magát a jobb oldalon, az alapvonaltól visszagurított, de az érkező Pajor ziccerben hét méterről fölé lőtt.

A második félidő elején Popov tovább növelte az előnyt, viszont a hidaiak sokkal támadóbb felfogásban futballoztak, hiszen érződött: van esélyük a gólszerzésre. Az FTC II. így is irányította a mérkőzést, végül a 91. percben Polareczki révén a zalaiak megszerezték a becsületgólt. Az Andráshida a nyitányon nem vallott szégyent a vereség ellenére sem.

Dobos Sándor: „A labdabirtoklás alapján reális az eredmény, de ha a helyzeteket nézzük, szorosabb is lehetett volna. A vereség ellenére emelt fővel távozhatunk.”

Jók: Szegleti, Török, Kovács Gy.

Ezek is érdekelhetik