Sport

2015.06.24. 14:35

Három zalai is utazhat a sportlövő Európa-bajnokságra

Zalaegerszeg - Hivatalosan, azaz igazolása szerint kettő, a gyakorlatban viszont három zalai sportlövő is bekerült a magyar válogatottba, amely képviseli színeinket a közelgő, Mariborban rendezendő sportlövő Európa-bajnokságon.

Kerkai Attila

A Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) 2015. július 18. és augusztus 1. között a szlovéniai Mariborban rendezi meg az Európa-bajnokságát, melyen a hagyományos puska és pisztolyos sportfegyverekkel, 25, 50, illetve 300 méteres távolságon, továbbá sörétes fegyverekkel trap- és skeet versenyszámokban indulhatnak a versenyzők. A versenyen olimpiai kvótaszerzésre is van lehetőség. A válogató viadalok eredményei alapján a Magyar Sportlövő Szövetség Elnöksége döntött a hazánkat képviselő 39 fős válogatott keretről.

Zala megye sikere, hogy az indulók között lesznek indulók szűkebb pátriánkból is. A keszthelyi BEFAG LK junior futócéllövője, Sándor István a 30+30 és a 40 lövéses vegyes futócél versenyszámban indulhat, Szabó Béla, a PLE Zalaegerszeg versenyzője pedig a 30+30 központi gyújtású pisztoly (nagykaliberű sportpisztoly) számban képviseli hazánkat. Szintén egerszegi és itt is készül a megmérettetésre, de hivatalosan a Bp. Honvéd lövőjeként utazik Tátrai Miklós, aki a 60 lövéses szabadpisztolyban és a 3x20 lövéses standard pisztoly versenyben indul.

Tátrai Miklós (balról) és Szabó Béla együtt készülhet az Európa-bajnokságra. Fotó: PLE

Szabó Béla a válogatókon első és második helyezést ért el, de azóta is igyekszik formában tartani magát. A hétvégi Budapest-bajnokságon is remekelt, hiszen három versenyszámban is első helyezést ért el. A standard pisztoly (3x20 lövés, 25 m) számban Szabó Béla 551 körrel győzött, érdekesség, hogy éppen Tátrai Miklóst (549) előzte meg. A sportpisztoly 30+30 lövésben (25 m) is Szabó Béla győzött 567 körrel, végül a központi gyújtású pisztoly 30+30 lövésen (25 m) számban is ő nyert 569 körrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!