Sport

2015.06.29. 18:09

Hajómodellek viadala

Surd - Az egyes kategóriákban három futamot rendeztek az elektromos hajómodellek kupasorozatának aktuális fordulója, a Canissa Kupa keretében a település horgásztaván.

Kerkai Attila

A szervező klub, vagyis a Canissa Modellező Sportegyesület versenyzőinek hajóival együtt 40 szerkentyű várhatta a startot, s a kezdésre nemzetközi mezőny jött össze, mivel érkeztek a szlovákiai Rimaszombatból, a németországi Stuttgartból, valamint románok és szlovénok is befutottak.

Szombaton két-két futamot bonyolítottunk a különböző kategóriákban, vasárnap pedig még egyszer tették a résztvevők vízre hajóikat fogalmazott Lekszikov Zsolt, a házigazda CMSE elnöke. Remek gyakorlás volt ez többeknek is az augusztusi, lengyelországi világbajnokságra és az külön örömünkre szolgált, hogy az időjárás végül megkímélte versenyünket. Az biztos, hogy a kanizsaiaknak több versenye a vb-ig nem lesz, vagyis a motorokat nem terheljük tovább az elkövetkezendő hetekben.

Lekszikov Zsolt (balról) ellenőrzi a CMSE versenyzői, Boti Ferenc (fehérben) és Lekszikov Gábor hajóját az újabb start előtt  Fotó: Szakony Attila

Ami a zalai eredményeket illeti, a CMSE részéről a Mini ECO kategóriában dr. Lekszikov Gábor irányította úgy hajóját, hogy végül másodikként zárt. Az ECO meghatározású mezőnyben Boti Ferenc egy negyedik hellyel lett gazdagabb, csakúgy mint Czimre Attila, aki Mono 1-ben végzett a dobogósok mögött. A Zalaegerszegi Városi Modellező Klub színeiben ezúttal junior korosztályúak indultak, s Mini ECO-ban Borkovits Bálint második, Gyémánt Martin harmadik, míg Szabadics Kolos negyedik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!