Sport

2015.06.27. 15:04

Canissa Kupa: Vasárnap az újabb futamok jönnek

Elektromos hajómodellek kupasorozatának aktuális fordulója zajlott már szombaton és folytatódik vasárnap is Surdon a Canissa Kupa keretében, melyet a Canissa Modellező Sportegyesület szervez.

Kühne László

A mezőnyt létszáma kapcsán előzetesen 40 elektromos hajóval számoltak, s akikre számítottak, ők meg is érkeztek. Így az indulók tábora bőven nemzetközi, hiszen érkeztek szlovákiaiak Rimaszombatból, németek Stuttgartból, illetve románok és szlovénok is befutnak majd a surdi horgász tóhoz.

- Először is a legfontosabb, hogy gyakorlatilag akikre számítottunk, mindannyian megérkeztek - kezdte a szervezők részéről Lekszikov Zsolt. - Kellemes nomád sátorozás is egyben ez a hétvége a versenyzők számára, bár az is igaz, hogy az időjárással lehetnek még gondjaink, de bízunk abban, hogy végül nem okoznak az égiek fennakadást.

Fotó: Szakony Attila

A hajóknak a feladat adott, s róják is a köröket becsülettel a horgász tó habjain.

- Az egyes kategóriákban két futamot bonyolítottunk szombaton, egyet pedig vasárnap bonyolítunk, s ezek összesítése alapján hirdetünk eredményt - folytatta Lekszikov, a CMSE elnöke. - Eddig is remek versenyek voltak az egyes kategóriákban, hiszen országos szinten is rangos mezőny jött össze a kupasorozat általunk rendezett fordulójára.

A verseny vasárnap 9 órától folytatódik a surdi Kastély tér horgász taván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!