Sport

2015.06.08. 19:26

Az aranyérmes Göcsej SK váratlanul kikapott a szezonzárón

Zalaegerszeg - Az NB II-es futsal bajnokság rájátszásának utolsó fordulójában a már bajnok és az NB I-be jutott Göcsej SK kikapott (2-5) hazai pályán, amiért kár volt.

Kerkai Attila

A szezon utolsó mérkőzésére úgy készült hétfőn este a Göcsej SK NB II-es futsal csapata, hogy a Szeged TE EHÖK SE elleni találkozója előtt a legfontosabb kérdések számára már eldőltek: bajnok lett és feljutó az NB I-be. Utolsó mérkőzésén kikapott, de az ünnep nem maradt el.

Göcsej SK–SZTE EHÖK SE 2-5 (1-1)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 250 néző. Jv.: Horváth Z. (Vass, Juhász). Göcsej: Schmidt – Kottán K., Horváth E., Papp T., Halmos. Csere: Tóth Z., Bogyó, Friss, Szabó B., Nagy G., Gerencsér. Játékos-edző: Bagó Gábor.Gólszerzők: Horváth E., Bogyó illetve Teimel (2), Tóth A., Fülöp, Crvenjakov.

A hazaiak immár feljutóként, ünnepre készültek utolsó hazai mérkőzésükön és győzelemre! Egerszegen ebben a szezonban még csak pontot sem veszítettek, a remek mérleget pedig meg akarták őrizni, miközben a hétfői ellenfélnek, a Szegednek égetően fontos volt, hogy győzzön. Csak ezzel érhette volna el a 2. helyezést, ami még osztályozót jelentett volna számára az NB I-ért. A nézőszám valamivel elmaradt az egy héttel korábbi, sorsdöntő találkozóhoz képest, talán, mert már nem maradt tét a hazaiak számára.

„Hajrá, Göcsej!” – harsant Tihanyi György, az ismert egerszegi szurkoló hangja a kezdéskor. A bátorítás elkelt, hiszen a Göcsej most nem kezdett olyan határozottan, mint korábban, nem jutott el helyzetekig, vagy csak ritkán. Bagó Gábor, a hazaiak játékos-edzője igyekezett keverni a sorokat, a 10. percben Halmos kapufát lőtt, majd egy percre rá előnyhöz jutott a Szeged. A házigazda innentől többet támadott, szép akciókat vezetett, ám a szegedi hálóőr mindig jól helyezkedett, de a 19. percben Horváth Elemér remek megoldása ellen már tehetetlen volt.

A szünetben a Göcsej a szezonban sikeresen szerepelt szakosztályainak tagjait köszöntötte, így a női futsalosokat, a női tekéseket és kézilabdázókat, de négy olyan hölgy szurkolót is, akik a szezon során valamennyi hazai találkozón jelen voltak, sőt, nem egyszer idegenbe is elkísérték a fiúkat. Szünet után emberhátrányba került a házigazda, amit gyorsan kihasznált a Szeged, így újra vezetett, aztán Teimel újra gólt lőtt a vendégeknél (1-3). Innentől a Göcsej SK már nem túl meggyőzően játszott, a Szeged pedig újabb gólokat lőtt, ami elrontotta az ünnepet, hiszen véget ért egy szép sorozat, és kár volt érte, főleg így bajnokként... A Göcsej SK tagjai a találkozó után átvették aranyérmeiket. A csapatot köszöntötte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!