Sport

2015.03.13. 12:05

Győzni mennek Gyulára - A ZTE FC a Szeged ellen készül végre már nyerni

A labdarúgó NB II -ben ismét idegenbe utazik a ZTE FC együttese, amely a Szeged 2011 vendége lesz, mégpedig szombaton 14.30 órától, Gyulán.

Kerkai Attila

A szegediek ugyanis a békési városban játsszák hazai találkozóikat, ahová a ZTE FC küldöttsége már pénteken reggel elutazott. Méghozzá azért, hogy a meccs előtti tréninget már a helyszínen végezze el Lendvai Miklós együttese. A szakvezető pénteki szavai azt sugallják: immár nagyon éhesek a sikerre, hiszen eddig csak döntetlenekre futotta erejükből.

– Nem tagadom: a hét elején nem volt éppenséggel rózsás a hangulat, hogy nem tudtunk hazai pályán nyerni a Szigetszentmiklós ellen – mondta Lendvai Miklós. – Egészen más lenne minden, ha több pontunk volna, de most már lehetnénk szerencsésebbek is. Például, jó lenne, ha most már nem állítanának ki tőlünk senkit...

Valóban, az első három tavaszi mérkőzésen háromszor fejezte be 10 emberrel találkozóját a ZTE FC, de nem csak emiatt volt kritikus tanítványaival szemben például a legutóbbi találkozó után Lendvai Miklós. Ő is jobb játékot várt.

– Hogyne lettem volna kritikus, hiszen hazai pályán egészen más habitusú csapatot akarok látni, mint legutóbb – mondta a szakvezető, aki persze rátért a szombati találkozó esélyeire is. – Azt is látni kell, hogy elkezdtünk egy munkát, és egyik hétről a másikra még nem jöhet gyökeres változás. A játékosoknak is szokniuk kell az új típusú edzéseket. A Szeged ellen viszont hiába játszunk idegenben, győzni akarunk, de ehhez az utolsó pillanatig koncentrálni kell és fegyelmezettnek lenni. A heti edzésmunka jó volt, s ha ennek a hatvan-hetven százaléka visszaköszön a mérkőzésen, akkor biztosan pozitívan jövünk ki a szombati találkozóból.

Az eltiltottak közül Kovács G., és Szakály A. visszatér, Daru, Városi, Szegleti, Kovács Gy. sérült, az „ügyeletes” eltiltott most Króner lesz. Simonfalvi viszont sérülése után újra bevethető, aminek a szakvezető is örül.

A várható kezdőcsapat: Szappanos – Pajor, Kovács G., Forgács, Fodor – Szakály A., Simonfalvi – Babati, Murai, Délczeg – Vittman.

A 19. forduló további mérkőzései. Szombat: Siófok–Balmazújváros 14.30, Ajka–Vasas 14.30, Szolnok– Sopron 14.30, Szigetszentmiklós–Csákvár 14.30, Soroksár– Cegléd 14.30, Kaposvár–Gyirmót 16.30. Hétfő: Békéscsaba–Mezőkövesd 14.30.

Ezek is érdekelhetik