Sport

2015.01.07. 14:00

Decemberről elhalasztott meccset pótól az Aquaprofit

Nagykanizsa - A hazai élvonalbeli sakk csapatbajnokság 4. fordulóját eredetileg december közepén rendezték volna meg, ám a mérkőzések zömét a győri, U16-os sakkolimpia miatt elhalasztották. A meccseket a hétvégén pótolják – asztalhoz ül a címvédő Aquaprofit-Nagykanizsa TSK is.

Kühne László

Az NB I-es bajnoki menetrendben bekövetkezett „felfordulás" miatt pedig az a fura helyzet állt elő, hogy a negyedik fordulóra kisorsolt találkozóját december 14-én letudó szombathelyi Haladás VSE a Dunaharaszti MTK-val szembeni vereségével is az élre ugrott. (A bajnokság állását lásd keretes írásunkban.) A vasiak azonban vélhetően nem tartják meg sokáig az első helyet, hiszen a meccshátrányban lévő nagykanizsai csapat vasárnap bepótolja az elhalasztott összecsapást, és előzni készül.

– Kötelező, nagyarányú győzelem a célunk a sereghajtó ellen – vágott a közepébe Papp Nándor, a nagykanizsaiak csapatvezetője. – Az újonc Szigetszentmiklós már most leszakadni látszik némileg a mezőny többi tagjától, így valóban nem lehet más a célunk, mint a lehető legtöbb győzelem begyűjtése vele szemben.

A vasárnapi házigazda Szigetszentmiklós eddig a Haladás ellen 3,5, a Budapesti Titánokkal szemben pedig 1,5 pontot szerzett meg, csak az utolsó előtti Hüvösvölgy ellen szerepelt jobban, 6-6-os döntetlen erejéig.

Arra pedig, hogy okozott-e bármilyen fennakadást a meccs halasztása, az elöjáró egyértelműen válaszolt.

– Teljesen mindegy, mikor meccselünk, ugyanakkor decemberben nem tudtuk vállalni, hogy annyi hiányzóval kiálljunk, és ezt az érvet a Szigetszentmiklós is sportszerűen elfogadta. A győri U16-os olimpián sakkozóink közül nem csupán játékosként, de sportbíróként és szakvezetőként is vettek részt többen, így viszont a keretünk gyengébb lett volna. Azt pedig nem tehetjük meg, hogy nem vesszük minden találkozónkat komolyan, és Pintér Józseftől Kántor Gergelyig tartott azok sora, akiknek Győrben volt jelenésük.

A 2015-ös esztendőt szeretné tehát győzelemmel indítani a Nagykanizsa, hogy a sikerrel egyben a vezetést is visszavehesse a tabellán. Mindehhez az ellenfél a 4. fordulóban adott, az utolsó helyen álló Szigetszentmiklós „személyében".

Így áll az NB I.

1. Haladás VSE 4 mérkőzés/27,5 pont, 2. Aquaprofit-NTSK 3/24,5, 3. Paks 3/21,5, 4. Dunaharaszti 4/20,5, 5. Makó 3/19,5, 6. Bp. Titánok 3/18, 7. Pénzügyőr 3/18, 8. Mátyásföldi LTC 3/17,5, 9. Hüvösvölgy 3/14, 10. Szigetszentmiklós 3/11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!