Sport

2014.12.29. 16:55

A Csarnok Kupa győztesei a Zeténél csiszolódtak össze

Az egy évvel korábban negyedik helyen végzett Windoor FC nyerte meg vasárnap este a Csarnok Kupa teremlabdarúgó torna 2014-es kiírását. Kétség sem férhet hozzá, hogy az egerszegi csapat megérdemelten szerezte meg a vándorserleget.

Varga Andor

Bár igaz az is, hogy ha a rendes játékidőben 1-1-gyel zárult finálé végén a büntetőket a szintén helyi Lap Land rúgta volna jobban, az ő sikerükre sem mondhatta volna senki, hogy érdemtelenül szerezték meg.

De a Windoor útja a tornán ezzel együtt igen tartalmas volt. A C-csoportban vasárnap 1-0-ás vereséggel kezdtek a későbbi döntős rivális ellen, és így a körmérkőzés zárásaként a teremben jó nevű Café Roma ellen győzniük kellett a negyeddöntőbe kerülésért. Meg is lett a siker (2-1). A következő körben az idén sem gyönge címvédő Sehol SE-t verték ki (0-0 után büntetőkkel 3-2), majd ennyi nagy feladat után az elődöntőben volt némi szerencséjük: a négy között kétség kívül a Pacho Cafe képviselte a legkisebb játékerőt (2-1).

 

Ettől kezdve pedig már csak egy meccset kellett nyerni a végső sikerét, ami a Lap Land ellen össze is jött. Nem ez volt a torna legjobb találkozója, de küzdelemben, izgalomban, illetve taktikai fegyelemben sem volt hiány. És jár az elismerés a Lap Landnak is, hiszen a Windoor vezetése után tudott újítani, majd a büntetők során tényleg csak egy paraszthajszállal maradt alul.

A gárda alapját a ZTE 1987-es serdülő alakulata képezi, mely több volt mint egy csapat mutatta be az eredményhirdetés után a Windoort az együttes szószólója, Pintér Ádám. Igazi összetartó, baráti társaság volt a miénk, mely azóta is évről évre összejön. Van aki Pestről, van aki Tatabányáról érkezik, illetve játszanak néhányan itthon is, megyei I-es csapatokban. És nem szabad megfeledkezni az olyan, hozzánk képest rutinosabb játékosainkról, mint például a ZTE-vel NB I-es karriert befutott Németh Tamás. Ez az egyveleg hozta meg ezt a szép sikert.

 

Pintér Ádám fontosnak tartotta megjegyezni: a korosztályukat annak idején ifj. Mihalecz István trenírozta a Zeténél, az ő munkája is benne van abban, hogy bensőséges viszonyok máig tart egymás, illetve a futball iránt is. A Windoor pedig ezen a télen nem utoljára állt össze: a hétvégén ott lesz a csapat a hévízi Kerub Kupán is.

A Csarnok Kupa végeredménye: 1. Windoor FC (200 ezer forintos pénzdíj), 2. Lap Land (100 ezer), 3. MP Kanizsa Szer (50 ezer). Különdíjak: Legjobb kapus: Osbáth Balázs (Windoor). Legjobb mezőnyjátékos: Pál Dávid (Lap Land). Gólkirály: Dávid András (Megye III. All Star) 12 találattal.

A torna legfiatalabb játékosaként díjat kapott a '98-as születésű Ekker Milán (az Elit csapatából), legidősebbként pedig Lepár Attila (Fair Play Team), aki 1969-ben látta meg a napvilágot.

Szerelésben a Csarnok Kupa 2014-es győztese, a Windoor FC tagjai, elöl (balról): Palkó Tibor, Nikitscher Norbert, Módi Viktor, Németh Tamás, Rácz István, Gergály Gyula. Állnak: Pintér Ádám, Dóczi Szabolcs, Osbáth Balázs, Odonics Péter, Bozsik József. A kép két szélén díjátadók: balról Takács Gyula a szponzor Heineken Hungária Zrt. képviseletében, mellette Szőts János, a ZTE egykori trénere, volt szövetségi kapitány. Jobbra pedig egy másik nagy név a kék-fehérektől, Bita József Fotó: Jóna István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!