Sport

2014.12.28. 15:10

A hatvan lövés a jövő - Kiváló szezon után, de változások előtt a PLE is

Zalaegerszeg – A havazás rányomta bélyegét a Polgári Lövész Egylet vasárnapi, óévbúcsúztató versenyére, a várt mezőnynek csak a töredéke gyűlt össze az Ebergényi úti lőtéren. De a házigazdák alapvetően jó hangulatát ez sem ronthatta el.

Varga Andor

Az egerszegi klubnál pedig attól a vidámság, hogy ismét kiváló évet zártak, sőt, talán azt sem túlzás, hogy a legjobbat történetük során. Góra Balázs elnök elmondta: még nem jelent meg minden hivatalos ranglista, de a bajnoki eredmények alapján a PLE párját ritkítja az országban.

A veszprémi Trexler Gyula az egyik történelmi pontlövész versenyszámban állt lőállásba. Fotó: Pezzetta Umberto

Tudatosan építkező sportklubnál viszont úgy illik, hogy egy évzáró/évnyitó versenyen ne csak az elmúltat ünnepeljék, hanem gondolkodjanak a jövőről is.

– Fontos átalakulás zajlik a sportágukban, amire nekünk is reagálni kell – fogalmazott az egerszegi lövészek vezetője. – Egyrészt a hangsúly tolódik az olimpiai versenyszámok felé: mi, amatőrök ugye 20 lövéssel versenyzünk, a nemzetközi szinten azonban 60 lövés az előírás, el kell kezdeni az átállást erre. Hozzáállásban, edzésmunkában egész mást követel ez a lövészektől. Másfelől a szövetség szorgalmazza a minél erőteljesebb utánpótlás nevelést. Érdekes kérdés ez is, hiszen a lövészetben egy 70 éves sportoló sem számít még túlságosan öregnek, de ezzel együtt nyilvánvaló, a jövő érdekében a fiatalok felé kell fordulni. Szerencsére az egerszegi klubok mindkét tekintetben jól állnak.

Eredmények:

Légpuska, fiú, serdülő: 1. Tóth Alex (PLE Zalaegerszeg) 156 kör, 2. Domján Zsombor (PSLE Nagykanizsa) 138, 3. Sári Bálint (PLE Zeg.) 134.

Légpisztoly, férfi: 1. Góra Máté (PLE Zeg.) 188, 2. Milan Cofek (szlovén) 181, 3. Birkás György (PSLE Nk.) 172.

Sportpisztoly, férfiak: 1. Tátrai Miklós (Bp. Honvéd) 189, 2. Góra Máté 187, 3. Gerencsér Miklós (Göcseg SE Zalaegerszeg) 180.

Történelmi pontlövők

Kuchenreiter: 1. Nichl László (PDSE) 90, 2. Péter József (Pécs) 89, 3. Simon László (PLE Zeg.) 75.

Mariette: 1. Pálmai Csaba (PLE Zeg.) 88, 2. Simon László 87, 3. Nichl László 86.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!