Sport

2014.12.28. 19:40

Két teljes napon át zajlott a 2014-es Csarnok Kupa is

Zalaegerszeg – A helyi Windoor FC nyerte meg vasárnap este a 2014-es Csarnok Kupát, a teremlabdarúgók hagyományos seregszemléjét.

Varga Andor

A két napon át zajlott vetélkedésre 24 csapat nevezett, melyeket négy darab hatos csoportba sorolták a szervezők. Szombaton két csoport küzdelmeinek végére került pont (az A-ból a Megye III. All Star és az Old Star, a B-ből pedig a címvédő Sehol SE, és a Betti Cuki jutott tovább – egyaránt késhegyig menő csatában), vasárnap pedig jött a maradék két csoport (a C továbbjutói: Lap Land, Windoor FC, a D legjobbjai: MP Kanizsa Szer, Pacho Café), illetve az erőpróba egyenes kieséses szakasza.

A Z. Police SE és a Pölöske (zöldben) a szombati csoportmeccsek során találkozott – és búcsúzott. Így nekik is járt a kiesők 3 tálca söre. Fotó: Pezzetta Umberto

Menet közben neves csapatok véreztek el, elég csak a teremben sokszor bizonyított, de Egerszegen rendre alul teljesítő keszthelyi Café Romára (C-csoport), vagy a Nílusra (D) utalni – utóbbiban Koplárovics Bélát, Babati Benjámint, és Safet Jahicot is láthattuk.

A negyeddöntők éles küzdelmeket és kevés gólt hoztak. A tavalyi 4. Windoor hetesekkel verte ki a címvédőt, illetve érdekes volt megfigyelni, hogy valamennyi párból az a csapat lépett tovább, amely vasárnap vívta a csoportmeccseit – avagy a kieséses szakaszra nem rápihenni volt előny, hasznosabbnak bizonyult, ha egy csapat játékban volt. Az eredmények: Old Star–Pacho Café 1-2. Sehol SE–Windoor FC 0-0, büntetőkkel: 2-3. Lap Land–Betti Cuki 2-1. MP Kanizsa–Megye III 2-0.

Az elődöntőkbe két „vidéki gárda (a Kanizsa mellett a sárvári Pacho Café) is bekerült, és miután nem egy ágon szerepeltek, a tisztán egerszegi döntő épp úgy benne volt a pakliban, mint az, hogy a hazai résztvevő nélkül zajlik majd le a végjáték. A második elődöntőben egyébként a torna két százszázalékos csapata találkozott, és a két nap talán legjobb meccsén hiába vezetett kétszer is két góllal a Kanizsa (2-0, 3-1), végül a büntetőpárbajban kiesett. A Lap Land 2013 után ismét finalista lett. Eredmények: Pacho Café–Windoor 1-2. Lap Land–MP Kanizsa 3-3, bünt.: 2-1.

 

Zárásként következett tehát a „vidéki" bronzmeccs illetve a zalaegerszegi házi döntő, és a párosítások további érdekessége volt, hogy a C-, illetve a D-csoportból indult együttesek találkoztak újra.

Előbb a csalódott csapatok csatáján az érzést ügyesebben kezelő Kanizsa nyert biztosan – a csoportban aratott 3-0-ás siker után most csak 2-0-ra a Pacho Café ellen.

A Windoor–Lap Land döntőt (a csoportbeli 0-1 után) a gólt nem kapni jelszó határozta meg: 1-1-es rendes játékidő követően büntetőkkel 3-2-re a Windoor FC nyerte a meccset, és vele a tornát.

Öregek napja

A 2014-es Csarnok Kupa vasárnap este nem ért véget: december 30-án, kedden 11 gárda részvételével következik az öregfiúk küzdelme. Két csoportban 10 órakor rajtol a torna, és minden résztvevő az első két helyre hajt: ezek a csapatok vívják az elődöntőket 17.40-től. A bronzmeccs 18.14-kor, a finálé 18.31-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!