Sport

2014.10.06. 15:50

Klubtörténelmi U23-as bajnoki cím

Nagykanizsa - Az Újpesti TE judo-csarnoka adott otthont az U23-as korosztály cselgáncs magyar bajnokságának és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa színeit Mihovics Szabina képviselte 63 kg-ban.

Kerkai Attila

 

Mihovics Szabina a dobógó tetején, s ez az első alkalom, hogy klubjának ob-aranyérem is kerüljön a vitrinébe (Fotó: a szerző)

A súlycsoportba végül hatan mérlegeltek és Szabina erőnyerőként rögtön a döntőbe jutásért mérkőzhetett, ahol ellenfelén egy waza-ari értékű dobást hajtott végre, ami elég is volt a mérkőzés megnyeréséhez. A fináléban küzdelmes összecsapáson sikerült felülkerekednie ellenfelén, így megérdemelten szerzett aranyérmet.

- Szabina teljesítményével elégedett vagyok, harciasan küzdött és fejben is nagyon összeszedett volt ezen a napon - értékelt edzője, Hóbár Péter. - Büszkék vagyunk rá és nagyon örülünk, hogy egyesületünkben történelmet írva megszerezte klubja első magyar bajnoki címét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!