Sport

2014.09.11. 16:10

Utánpótlás sakkozók a Batthyány Kupán

Nagykanizsa - Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a XXVI. Batthyány-Kanizsa Kupa FIDE Rapid Nemzetközi Ifjúsági Sakkverseny, egyben V. Bagonyai Attila Emlékverseny.

Kerkai Attila

A három napos esemény nemzetköziségét az adja, hogy Szlovéniából is érkeznek több mint tucatnyian, a résztvevők létszáma pedig bőven száz fölött lesz Nagykanizsán a rendezvény állandó főhadiszállásának számító Batthyány Lajos Gimnáziumban.

A sakkos utánpótlás tagjai hat korcsoportban ülnek asztalokhoz, s külön bírálják el a fiúk és lányok teljesítményét. Azokét, akik úgynevezett svájci rendszerben mérkőznek majd a kilenc fordulós rapid verseny során.

Az ünnepélyes megnyitó pénteken 15 órakor kerül sorra, harminc perccel később pedig következhet az első forduló, melyet ugyanaznap még egy követ tudtuk meg a szervezők részéről Kercsmarics Józseftől. A harmadiktól a hetedik körig a sakkozók szombaton ülnek a táblák mellé 9 órától, majd az utolsó két forduló vasárnap kerül sorra, 13 órától pedig jöhet az eredményhirdetés.

A hagyományos viadal évek óta a sakkozók utánpótlásának egyik nagy seregszemléje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!