Sport

2014.09.24. 13:26

Sárkányhajó bajnokság: feljöttek a végére a kanizsaiak

Nagykanizsa - Sukorón rendezték a hazai sárkányhajó bajnokság utolsó fordulóját, melynek keretében – ahogy az eddigi hat kör során – a kanizsai egységek is vízre szálltak.

Kühne László

Az első napon a Kanizsa Sárkányhajó SE teljesített a legjobban, hiszen 200 méter mix kategóriában bronzérmet szereztek a RÖMI KKSK és a Telekom Rubin lapátolói mögött. Másnap a tervezett futamok a 4000 méteres kategóriában voltak, melyekben az időjárás miatt is csak a legbátrabbak szálltak vízre – köztük a Padló Sárkányok SE csapata -, és ebben a kategóriában végül a távot negyedelték, így lett 1000 méter, melyen a divízió egyesek között a padlósok a Szeged és a RÖMI KKSK mögött harmadik helyen végeztek.

– 2013-ban az egyesület szinte teljesen elölről kezdte a munkát új emberekkel, akik akkor fogtak először lapátot a kezükbe, és szezon elején például csak a 17. helyen álltunk, míg az idei évad végére már az élmezőnybe tornáztuk magunkat – kezdte Peterka Henrietta csapatvezető. – Sokat köszönhetünk edzőnknek, Kerezsi Balázsnak és ugyanígy a csapat minden tagjának, akik végigcsinálták az edzéseket év közben munka és család mellett.

A sárkányhajó ob utolsó, sukorói fordulójának kanizsai eredményei. Divízió I, 200 méter mix: 3. Kanizsa Sárkányhajó SE, 4. Padló Sárkányok SE. Divízió II, 200 m mix: 4. Nagykanizsai Vizisárkányok SE. Nyílt férfi 200m: 3. Padló Sárkányok SE. Divízió I, 1000 m: 3. Padló Sárkányok SE.

Időközben pedig az idei bajnoki szezon összesítése is elkészült a szövetségben (1. Römi KKSK, 2. Atom-Dragon, 3. Tatai Hódysport Egyesület), melynek alapján a kanizsai egységek közül a Kanizsa Sárkányhajó SE a negyedik, a Padló Sárkányok SE az ötödik helyen végzett a divízió I-es egységek közül, míg a divízió II-es Nagykanizsai Vízisárkányok SE a tizedik lett.

Érdekesség, hogy a nagykanizsai együttesek közül mindhárom indult a 24 csapatos mezőny valamennyi megmérettetésén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!