Sport

2014.09.29. 14:25

Softball - Megvédték bajnoki címüket: a legjobbkor, a szezon végén kerekedett felül a Kanizsa Ants

Nagykanizsa - Ha nem is igazán előtérben lévő sportágban, de bajnoki döntő zajlott le a hétvégén a városban. A legjobb négy magyar softball-csapat csatázhatott a bajnoki címért az Olajbányász-sporttelepen.

Kühne László

És ott volt köztük a házigazda Röntgen Kanizsa Ants együttese, mely címvédőként fogadta az Érd Wild Cats, a Hungarian Astros, valamint az Óbuda Amazons hölgykoszorúját. Az első elődöntőben a vendéglátó kanizsaiak 33:0-ra győzték le az óbudaiakat, majd az Érd–Astros találkozón 11:4-es végeredmény született az előbbiek javára.

A harmadik helyet az Astros simán szerezte meg az Óbuda ellen (16:1), majd következhetett a finálé, melyben a Röntgen Kanizsa Ants és az Érd Wild Cats mérkőzött. A hazaiaknak nem ment rosszul, hiszen 14:9-es sikert könyvelhettek el, amivel megvédték tavalyi bajnoki címüket.

– Lehet, hogy a bajnokság során picit később kaptuk el a fonalat, de akkor győztünk, amikor az a legjobban kellett – fogalmazott a csapatvezető Gyimes Magdolna. – A szezon elején az érdiek jobbak voltak, de most, a végjátékban sikerült föléjük kerekednünk. Ezúttal fölösleges lenne bárkit is kiemelnem, mint csapat voltunk egységesek és gratulálok a csajoknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!