Sport

2014.09.12. 17:00

Megkezdődött a Batthyány Kupa

Nagykanizsa - Pénteken délután kezdetét vette a város Batthyány-gimnáziumában a XXVI. Batthyány-Kanizsa Kupa FIDE Rapid Nemzetközi Ifjúsági Sakk Egyéni és Csapatverseny, egyben V. Bagonyai Attila Emlékverseny.

A megnyitón jelen volt Horváth Tamás, a néhány hete olimpiai ezüstérmet szerzett magyar nyílt sakk válogatott szövetségi kapitánya is, aki elmondta, nem mindennapi dolog ilyen nívós és nagy hagyományokkal bíró utánpótlást tornát tető alá hozni.

Balogh László, a házigazda oktatási intézmény igazgatója igazi ezüstös napnak nevezte a megnyitó pénteket, hiszen a már említett szövetségi kapitány mellett jelen volt az ünnepi eseményen Pintér József, az 1980-as sakkolimpián második helyen végzett játékos, aki az Aquaprofit-NTSK magyar bajnok csapatának is oszlopos tagja.

A viadal idén ötödször Bagonyai Attila Emlékverseny is. A megnyitón a szervező Kercsmarics József (jobbra) köszöntötte a fiatalon elhunyt kanizsai sakkozó édesanyját, Bagonyai Sándornét (Fotó: Szakony Attila)

A 25 éves múltra visszatekintő utánpótlás torna nemzetközi jellegéből fakadóan a magyar résztvevők mellett érkeztek ifjú sakkozók Szlovéniából és Horvátországból is. Akik Magyarországról jöttek, nem riadtak vissza a nagy távolságtól, hiszen vannak indulók Szegedtől Edelényig, a fővárostól Paksig. A mezőny tagjai előtt egyébként Györkös Lajos főbíró vázolta a megnyitó keretében a főbb szabályokat.

Pénteken az első két fordulót játszották le a kilencből, ma pedig 9 órától indulnak a partik a több mint száz fős mezőny tagjai számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!