Sport

2014.07.22. 14:55

Újabb három magyar bajnoki cím a ZAC-tól

Zalaegerszeg - Az utánpótlás korosztály országos bajnokságai után ezen a hétvégén a szeniorok magyar bajnokságát rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség.

Kerkai Attila

Budapesten az Ikarus atlétikai centrumában a Zalaszám-ZAC három szeniorkorú (35 évnél idősebb) versenyzője állt rajthoz. A hölgyek rövidtávfutó számait korosztályában 11 éve mindig Góczánné Tóth Zsuzsa nyerte. A Zalaszám ZAC tapasztalt versenyzője természetesen most is minden ellenfelet legyőzött 100 m-en, sőt 200 m-en is.

Edzője, Góczán István is örült a két bajnoki arany-éremnek, melyeket 15,46, illetve 33,51 mp-es időeredménnyel teljesített neje.

Bognár Szabolcs kisebb sérülése miatt csak diszkoszvetésben állt rajthoz. Ezt a versenyszámot viszont fölényesen megnyerte. A kiváló dobóedző-versenyző bajnoki címet jelentő dobása: 47,37 m.

A tapasztaltak és a legtehetségesebbek egy versenyen találkoztak, balról, Takács Dóra, Bognár Szabolcs és Góczánné Tóth Zsuzsa. Fotó: ZAC

Takács László hosszú kihagyás után ismét rajthoz tudott állni az 5 km-es gyaloglásban. Az edzéshiány ellenére végig harcban állt a bajnoki címért, végül 33:36,9 perc alatt teljesítette a távot és második helyen ért célba.

– Sportegyesületünk az eddig lezajlott újonc, serdülő, ifjúsági, junior és szenior bajnokságok mindegyikéről több arany-, ezüst- és bronzéremmel térhetett haza – összegzett a szeniorok bajnoksága után Szakály István, a Zalaszám-ZAC klubmenedzser. – Azaz teljes a paletta, s jelen körülmények között egy hibátlanul felépített szervezet az értünk szurkolók és a szülők örömére hétről hétre termeli a bajnoki érmeket.

A Zalaszám-ZAC tagjai közül ezen a héten a 110 méteres gátfutásban érdekelt Szűcs Valdó és edzője, Kámán Ferenc az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol a junior vb zajlik. Aztán augusztusban Ferenczi Melindáért lehet szorítani, aki a Kínában megrendezendő ifjúsági olimpián áll rajthoz.

A szenior bajnokság keretében néhány Szuper Liga versenyszámot (pénzdíjas) is megrendezett a MASZ. A Zalaszám ZAC még csak serdülőkorú bajnoka Takács Dóra a felnőttek mezőnyében 39,39 m-es diszkoszvető teljesítményével 4. lett. Az ugyancsak ZAC-os Jády Zsófia rúdugrásban lett 7. helyezett 320 cm-es teljesítménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!